Säsongen över för Redbergslid

Redbergslids säsong är över. IFK Kristianstad blev för svåra. – Vi har varit en liten bit ifrån i alla matcher, säger RIK:s tränare Jasmin Zuta.

|

Innan match sa tränaren Jasmin Zuta att Redbergslid skulle vara aggressiva i sitt försvarsspel och försöka straffa Kristianstad med sitt kontringsspel. Och det lyckades man hyfsat med i inledningen första halvlek, mycket tack vare fint målvaktsspel av Tobias Thulin som stängde till i sitt högra kryss med benet flera gånger när Kristianstadspelare kom fria.

De vita eleganterna hängde med en bra bit in i halvleken och hade 7-7, men efter ett par olyckliga avslut av bland andra Björn Iveland kunde hemmalaget få några enkla kontringsmål och helt plötsligt hade man skaffat sig ett försprång.

– Vi var bra med i början, men Kristianstad avslutar bra och får en ledning i halvtid, säger Jasmin Zuta.

När halvtidssignalen gick hade Skånelaget gått upp i en femmålsledning och ledde med 14-9.

– Vi började bra, men vi tog lite dumma avslut framåt och det straffar de oss på. Det visste vi om innan, men ändå gör vi det, suckade Daniel Wester i tv-intervjun med TV4 sport i paus.

I halvtid efterlyste också Jasmin Zuta mer kamp från RIK-spelarna. Och vi försökte spelarna, men den här kvällen blev det tydligt att laget var numret för litet.

– Vi har en otroligt bra defensiv som la grunden till segern för oss, sa Kristianstadtränaren Ola Lindgren till TV4 Sport efter matchen.

Andra halvlek bjöd på fint målvaktsspel i båda planändar. Redbergslids Tobias Thulin fortsatte stabilt, men han överglänstes av hemmalagets Leo Larsson som gjorde flera viktiga räddningar som bäddade för kontringar för sitt Kristianstad.

Annars präglades halvleken av en hel del tekniska fel och slarv i både lag, men IFK Kristianstad hade sin ledning att gå på och dessutom 5062 orangeklädda hemmafans på läktarna i ryggen.

Redbergslid lyckades pressa de favorittippade Kristianstad i de två tidigare semifinalerna men i går kväll var det aldrig riktigt nära. Matchen slutade 24-19 till hemmalaget och säsongen är över för Redbergslid.

Redbergslid saknade två viktiga spelare i skadade Tobias Johansson och Mario Lipovac. Johansson fanns ändå med som straffskytt i matchen och haltade in och satte tre straffar trots sin hälskada.

– Det är inget snack om att vi saknar honom. Han och Mario (Lipovac) har varit två bärande spelare för oss under hela säsongen, så det är klart att det märks att de är borta, säger Zuta.

Mittsexan Mario Lipovac som slet av ett ledband i tummen för en månad sedan var ännu inte redo för spel och saknades i truppen. Gårdagens resultat betyder att han gjort sin sista match för RIK. I alla fall för den här gången. Lipovac kommer nästa säsong representera just gårdagens övermän IFK Kristianstad.

– Vi är på väg att bygga någonting bra. Vi har många bra unga spelare som har skaffat sig erfarenhet och det är kring dem som vi ska bygga vidare. De kan gå med högburet huvud trots förlusten, säger Zuta.