Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Önnereds Linnea Säreborn i matchen mot Boden tidigare i höst. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Önnereds Linnea Säreborn i matchen mot Boden tidigare i höst. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Säreborn tror på vinst i jämna derbyt

När SHE drar igång igen efter EM-uppehållet bjuds det på ett riktigt Göteborgsderby, BK Heid mot Önnered HK. Ett derby som beskrivs av de båda lagen som extra jämnt och hårt.
– Sedan jag kom till Önnered har vi spelat lika alla matcher utom omspelsmatchen, säger Linnea Säreborn i Önnered.

Efter ett långt uppehåll drar SHE igång igen efter EM. Linnea Säreborn och Önnered avslutade starkt innan EM och har länge sett fram emot att spela matcher igen.

– Det är jäkligt kul att få spela igen. Det var ju ett bra tag sen och det känns extra roligt att få börja med ett derby som kommer innebära mycket folk och mycket känslor, sägen hon.

"Spelat lika alla matcher"

Derbyt mellan Önnered och Heid brukar bli jämna historier. Från Heids sida pratar man om att dessa derbyn nästan är lite extra speciella. Linnea Säreborn stämmer in i den bilden.

– De här derbyna är väldigt speciella. De allra flesta i lagen känner varandra väl. Sedan jag kom till Önnered har vi spelat lika alla matcher utom omspelsmatchen. Så det är väldigt svårt att på förhand förutse hur det kommer sluta, mer än att man har känslan av att det kommer bli tight, berättar hon.

För Önnereds del kom uppehållet i en ganska bra period för klubben. Även om sista matchen innan uppehållet blev en förlust berättar Linnea att de ändå kunde ta med sig en bra känsla från den matchen och de två matcherna innan den vann de. Så mycket under uppehållet har handlat om att bygga vidare på den positiva trenden.

Uttagen i månadens lag

För egen del blev Linnea uttagen i månadens lag i SHE för november. En utmärkelse hon själv inte lägger stor vikt vid.

– Månadens lag är en rolig utmärkelse, men samtidigt är det väldigt mycket statiskt och jag tycker det är viktig att man får med det. Det är inte alltid så rättvisande. Man får mer för att göra mål än för att stå rätt bakåt.

När det gäller fredagens match tror hon på två poäng.

– Spelar vi våra kort rätt så tycker jag att vi ska ha med oss två poäng, men det krävs att vi är där 100 procent och gör jobbet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.