Sävehofs skadesmäll – Emma Fernis opererad

Emma Fernis, 23, fick se sitt Sävehof vinna premiären i SHE från läktaren. Stjärnan har opererats och kommer vara borta under stora delar av höstsäsongen.

ANNONS
|

Sävehof körde över Skuru i finalreprisen i Partille arena. Hemmalaget kunde defilera in i mål och vann med hela 31–20.

På högerkanten var det Lina Cardell som huserade. 18-åringen tog ett stort ansvar och gjorde fyra mål på fyra avslut.

Men annars så brukar det var en annan spelare som drar det tunga lasset på högersex – landslagsspelaren Emma Fernis. Men i söndagens match satt hon på läktaren.

Anledningen? En fot som opererades för två veckor sedan

– Det är en gammal fotskada som jag fick för två år sedan som aldrig blivit bra. Så nu var det någon som ville göra någonting åt det så det är fixat och klart – äntligen, säger Fernis och fortsätter:

ANNONS

– Vi kom fram till det för att rehab inte hjälper och då hittade vi en bra fotkirurg som ville hjälpa till. Det var en som inte ville så ja ...

Varför det?

– Det är lite oklart men tror det var för att den (kirurgen (reds. anm.) inte trodde att det skulle blir bättre av en operation.

När fick du nej från kirurgen?

– Jag var där första gången i februari men fick beskedet att den inte kunde hjälpa mig i början av augusti.

Sen hörde du av dig till en annan?

– Ja, och det tog en och en halv vecka från första besöket till operationsdagen. Det gick väldigt fort från att jag kom dit.

Lång rehab att vänta

Fernis berättar att det inte alltid hämmat henne i spelet men att det kunde smärta i vissa landningar.

– Det kunde göra hur ont som helst och det visste jag inte riktigt när det skulle komma. Så jag tror att det kan ha hindrat mig en del omedvetet och sedan har träningsmängden inte alls varit som jag velat.

Hur länge blir du borta?

– Man säger väl tre månader – plus minus ... Men fötter är lite oförutsägbara så därför vill man inte sätta ett exakt datum.

ANNONS

Hur känns det att opereras så här tätt inpå seriestart?

– Det är lite både och. Det är klart att det är dålig tajming nu när serien dragit i gång men för min egen del känns det väldigt skönt att slippa ha ont till slut.

Den 23-årige spelaren fick som sagt se sitt Sävehof briljera. Men det var långt ifrån njutbart för den Rosersbergs-fostrade Fernis. Inte förrän efter slutsignalen.

– Jag var skitnervös! Jag är aldrig nervös annars men detta är nog den värsta känslan. Det känns som hjärtat ska hoppa ur kroppen från början till slut.

ANNONS