Sävehof vann derbyt – Önnered nära skräll

Önnered ledde med tre mål med tio minuter kvar och vara nära att skrälla mot Sävehof. Partillelaget vände dock på steken och är fortsatt obesegrat den här säsongen.

|

Det är VM-feber i Göteborg och Scandinavium drar fulla hus men det spelas även handboll i andra arenor i trakten. På torsdagen var det derby i Partille arena mellan Sävehof, som är obesegrade och leder SHE klart, och Önnered, som jagar topplagen i tabellen.

Frida Rosell, som nyligen meddelat att den här säsongen är hennes sista i Sävehof, inledde målskyttet och gav hemmalaget ledningen.

Rosell gjorde ytterligare fyra mål innan paus och blev halvlekens bästa målskytt. Sävehof var dock långt i från dominanta.

Önnered hängde med bra, trots att Johanna Bundsen vann målvaktskampen klart för Sävehof i första halvlek. Med bara minuter till paus var det helt lika mellan lagen. Sävehof gjorde då ett miniryck och gick till vila i tvåmålsledning, 14–12.

De två målen hämtade Önnered in tidigt i andra halvlek och drygt tio minuter in, vid ställningen 18–18, tog Sävehof timeout.

Dramatisk andra halvlek

Med en kvart kvar gick Önnered upp i ledning, 21–20. Sävehof svarade med att göra två snabba mål samtidigt som Bundsen stod för ytterligare en räddning och hemmalaget var åter i ledning. Önnered var snart tillbaka och gick upp i tremålsledning. Serieledaren gav sig dock inte och snart var det likaläge igen.

Som så många gånger förr skulle Partillelaget knyta ihop säcken. Hemmalaget vann, efter långt ifrån välspelade slutminuter, med 29–28 och är fortsatt obesegrade den här säsongen.

Matchens bästa målskytt? Frida Rosell med åtta fullträffar.

***

Samtidigt spelade jumbon Heid mot Skara. Göteborgarna, som fortfarande är utan poäng den här säsongen, hade det tufft. I paus ledde hemmalaget Skara med hela 23–10. I andra halvlek utökades ledningen och Skara vann med 40–23.