Sävehof får tillskott i truppen.
Sävehof får tillskott i truppen. Bild: MATHIAS BERGELD

Sävehof värvar danska Henrik Tilsted

Sävehof har gjort klart med en ny spelare. Enligt uppgifter till GP är danska vänstersexan Henrik Tilsted, 25, klar för klubben.
– Inga kommentarer, säger Sävehofs sportchef Emil Berggren.

ANNONS
|

Det är många idrottsklubbar som drabbas hårt av coronakrisen. Partilles stolthet IK Sävehof är inget undantag. Att Partille cup ställdes in tar hårt.

– Det har varit en vår där allt har varit upp och ner. Det tråkigaste för ungdomarna är de har väntat på att åka på avslutningsläger ute i Europa. Det var 1 200 spelare som hade anmält sig, men det fick ju ställas in, sa Sävehofs klubbchef Stefan Albrechtson till GP tidigare i veckan.

LÄS MER: Sävehof utesluter inte varsel för A-lagsspelarna

Men nu kommer en glad nyhet för alla gulsvarta supportrar.

Dansk media rapporterade under torsdagen att vänstersexan Henrik Tilsted är klar för Sävehof, något som GP:s uppgifter också bekräftar.

ANNONS

Sävehofs sportchef Emil Berggren säger dock ingenting gällande uppgifterna.

– Inga kommentarer, säger Berggren.

Släpps till Sävehof utan kostnad

Tilsted fyller den 17 maj 26 år. Han kom till danska toppklubben GOG inför säsongen 2018-2019 när han lämnade Mors-Thy handboll. Där och då var det en profilvärvning för GOG och han skrev ett treårs-kontrakt. Tilsted hade gjort det bra i sin tidigare klubb och fått göra B-landskamper med Danmark.

Men en skada gjorde att hans första säsong inte blev som varken klubben eller Tilsted hade tänkt sig. Problem med bäckenet gjorde att säsongen spolierades till stora delar och han blev omsprungen av lagkamraten Emil Jakobsen som blev förstaval på hans position.

LÄS MER: Förre Sävehof-spelaren Linn Blohm årets spelare

Enligt uppgifter till GP har GOG nu valt att släppa Tilsted till Sävehof utan någon kostnad – ett år innan hans kontrakt med den danska toppklubben egentligen skulle upphört.

Värvningen kommer att presenteras inom kort.

I dansk media vill den snart 26-årige kantspelaren inte uttala sig om uppgifterna men säger så här om framtiden:

– Det kommer ut något snart – antagligen redan på fredag.

På vänstersex-positionen i Sävehof har Stefan Sunajko lämnat klubben efter den avbrutna säsongen.

LÄS MER: Tränaren Dick Tollbring stängs av ett år efter rasistattack

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS