Sävehof med överkörning mot Irsta

Jämnt och spännande i en halvlek – sedan ryckte Sävehof och inkasserade två poäng mot Irsta.

|

Och i slutändan var det aldrig något snack.

Sävehof, bortalag för dagen, ledde med 13–11 i paus. Men i den andra halvleken orkade inte Irsta Västerås stå mot.

Mästarna växlade upp och anförda av Olivia Mellegård, som med sina sex mål blev matchens främsta målskytt, ryckte bortalaget ifrån tidigt efter paus.

De första fem minuterna i andra halvlek präglades av misstag från båda lagen, men efter att Johanna Forsberg dunkat in 14–11 rullade det på för gästerna.

Med kvarten kvar var ställningen 20–14.

Irsta gjorde ett par tappra försök att ta sig in i matchen – men innan tillställningen var över hade Sävehof utökat ledningen ytterligare.

Slutsiffrorna skrevs till 31–20.