Sävehof lät Skuru betala – en seger från SM-final

SKURU 12

Sävehof leder matchserien med 2–1.

Det gapar aningen tomt i Partille Arena för semifinal nummer tre. Ungdoms-SM i Malmö gör att klacken Kamikazes i stort sett är utplånad – och massor av unga spelare saknas på läktarna.

Ändå är det skrällen i Skurus mål som överraskar mest vid avkast.

Ut med Hanna Daglund, som såg till att matchserien kvitterades senast – in med Rebecca Nilsson. Allt för att störa Sävehof, som specialstuderat suveräna Daglund (47 procent räddningar) efter den förra kampen.

Den taktiken funkar sådär.

Efter sex minuters spel är det 5–0 till gulsvart – och Nilsson ber om att få bli utbytt. Men Hanna Daglund har det inte mycket lättare och Jamina Roberts kontrar direkt sitt tredje mål för dagen.

Och i Sävehofs mål storspelar samtidigt Johanna Bundsen med räddning efter räddning.

Det tar nästan nio minuter innan 08-gänget kontrar in en boll ... och i paus har landslagskeepern tagit nio av tolv skott, inklusive två straffar.

Statistiken? Imponerande 75 procent!

En halvlek tidigare har Johanna Bundsen haft en bättre statistik – och det var mot Heid tidigare under säsongen. Då räddade hon 78 procent av alla skott.

Och 13–4 i paus till Sävehof blir till slut förkrossande 28–12.

På onsdag vänder matchserien tillbaka till Stockholm och Eriksdalshallen, dit Skuru tvingats flytta under slutspelet.