Sävehof krossade Lugi i årets sista match

Sävehof åkte ner till Lund och körde över Lugi i sista matchen för året. Laget tog ledningen direkt och fortsatte trycka på genom hela matchen till slutresultatet 25-16.

|

När lagen möttes på annandagen var Sävehof nära att tappa en niomålsledning under sista kvarten. I slutändan lyckades Partille-laget hålla undan och vinna med 24-23. Under lördagskvällens returmöte fanns inga tecken på att det sena tappet satt sig i huvudet på Sävehof-spelarna som körde över Lugi med 25-16.

– Vi visar väldigt hög nivå och bra tålamod, det är så här vi gillar att se Sävehof. Om vi inte hade slarvat så i första halvlek hade vi rykt tidigare. Jag tycker det är en fantastiskt laginsats, säger lagets tränare Rasmus Overby.

Från start satte Sävehof fart och precis som senast var det Elin Hallagård som gav Sävehof ledning. En ledning de sedan hade med sig genom halvleken och i paus var ställningen 13-9.

Niomålsledning igen

I andra halvlek fortsatte Sävehofs dominans och med femton minuter kvar var ställningen 20-11. En niomålsledning som påminde om det första mötet. Men den här gången gjorde Sävehof inga misstag. De höll ledningen hela vägen och fick till slut sin efterlängtade niomålsseger med 25-16.

– Idag hade vi bestämt, både ledare och spelare, att vi inte skulle tappa igen. Det inte räcker med att spela 45-minuter bra minuter utan vi måste spela bra hela matchen. Så vi hade pratat om det innan, säger Overby.

"Forsberg är för tillfället extremt duktigt"

Isabella Mouratidou i Sävehofsmålet hade en fin kväll var 50-procentig innan hon byttes ut med ungefär tio minuter kvar. Framåt var det Johanna Forsberg som var vassast med sina sju mål.

– Johanna Forsberg är för tillfället extremt duktigt både offensivt och defensivt. Hon har utvecklats enormt de senaste två månaderna och är en viktig spelare för oss framöver, säger Rasmus Overby.

Resultatet innebär att Sävehof kan fira nyår på tredjeplats i tabellen, bara ett måls målskillnad efter tvåan Skuru IK.