Sävehof förlorade rivalmötet med Alingsås

Efter två raka förluster bröt Alingsås HK trenden och besegrade rivalen Sävehof med 33–27 hemma i Estrad under lördagen.
Därmed tog de klarblå sina två första poäng för säsongen – medan Partille-laget åkte på sin första förlust.

|

– I dag var det ganska roligt, säger AHK:s tränare Mikael Franzén direkt efter slutsignal.

Alingsås HK kom till spel med två raka förluster och en spelmässigt svag inledning på säsongen inför det heta derbyt med Sävehof på lördagseftermiddagen. Men denna gång var det ett nytt AHK som klev ut på Estrads blanka golv.

Det var dock en jämn inledning och det var först mot slutet av den första halvleken som hemmalaget kunde rycka till sig en ledning större än två bollar.

Den andra halvleken fortsatte där den första slutade och minut för minut ökade AHK:s ledning stegvis tills dess att det kändes ointagbart för gästerna från Partille.

– Det har funnits tendenser till bra spel i de tidigare matcherna också men i dag är vi mer konsekventa och sen blir inte våra dippar lika djupa som tidigare. Dessutom får vi ett par viktiga straffräddningar i avgörande lägen, säger Alingsås-tränaren Mikael Franzén.