Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sävehofs herrtrupp får ytterligare tillskott. Bild: MATHIAS BERGELD
Sävehofs herrtrupp får ytterligare tillskott. Bild: MATHIAS BERGELD

Rune Schröder klar för Sävehof

Storskytten William Bogojevic, 22, har lämnat Sävehof – nu är en ersättare klar. Enligt uppgifter till GP hämtar Partilleklubben in ytterligare en dansk i form av Rune Schröder, 24.
– Inga kommentarer, säger sportchef Emil Berggren.

Under fredagen presenterades vänstersexan Henrik Tilsted av regerande svenska mästaren Sävehof. Den snart 26-årige danska kantspelaren kommer senast från topplaget GOG där speltiden blev för knapp och han fick lämna klubben ett år innan hans kontrakt gick ut.

Sävehofs sportchef Emil Berggren tackade och tog emot.

– Henrik Tilsted är en ytterst kompetent kantspelare som kommer tillföra massa erfarenhet i vårat lag. Henrik har spelat i danska ligan i flera år och kommer bli en sevärdhet i hallarna. Tillsammans med Sebastian Spante så kan vi formera en ytterst modern kantuppsättning där försvar är lika viktigt som anfall, sa sportchef Emil Berggren till Sävehofs hemsida.

LÄS MER: Champions League-spelare klar för Sävehof

Dansk klar för den regerande svenska mästaren

Nu kommer nästa tillskott för Partilleklubben.

Handbollskanalen rapporterade under fredagen att ännu en dansk är på väg till gulsvart. Denna gången är det den 24-årige Rune Schröder som är på väg in, någonting som källor till GP bekräftar.

Däremot är det tyst från Sävehofs sportchef Emil Berggren.

– Inga kommentarer, säger Berggren till GP.

Schröder tillhör just nu Fredericia handboll som ligger i botten av den danska högstaligan. Han är en poängstark spelare som landade på en 25:e plats i skytteligan vilket kan ses som en godkänd placering med tanke på konkurrensen och tabellplaceringen för hans lag.

Han ses som en ersättare för William Bogojevic som har gått motsatt väg över gränsen jämfört med Schröder. Till skillnad från Bogojevic anses Schröder ha ett lite bredare register sett till att han kan spela på alla niometerspositionerna.

LÄS MER: William Bogojevic lämnar Sävehof för dansk klubb

Schröder har spelat två säsonger i Fredericia. Dessförinnan spelade han i TM Tönder.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.