Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Roberts besked: "De ska inte hoppas på det"

Hon har fullt fokus på att hjälpa Sävehof till final i SM-slutspelet – samtidigt meddelar Jamina Roberts att klubben inte ska hoppas på att ha henne kvar nästa säsong. – Nä det ska de nog inte, säger hon.

Sävehof går från klarhet till klarhet i SM-slutspelet. Heid städades av i kvartsfinalen med 3-0 i matcher och i den första semifinaldrabbningen med Skuru blev det storseger med 34-22. Nu väntar nytt möte på bortaplan på måndag. 

– Vi vet att det antagligen inte kommer bli en likadan match. Sist gick det lättare än förväntat. Men vi är väl förberedda och ska göra allt för att vinna den här matchen också, säger Jamina Roberts.

För egen del har slutspelet varit av blandad karaktär. Hon missade de två inledande matcherna mot Heid i kvartsfinalen, men spelade den tredje. Och mot Skuru i den första semifinalen fanns hon med på plan. Då stod hon för en pigg insats och bjöd på fyra mål framåt. Men än är det en bra bit till toppformen. 

– Det har väl känts sådär, men jag har bara spelat två matcher. Första mot Heid var väl mest ett test typ. Jag tycker det finns mer att ta av, men så länge vi vinner spelar det inte så stor roll hur det går för mig eller hur jag känner. 

Men fysiskt känner du dig i full form, eller? 
– Nä det gör jag väl inte, men det är tillräckligt för att jag ska kunna spela. 

När Roberts förra sommaren återvände till Sävehof skrev hon på ett ettårskontrakt med option på ytterligare ett år efter den här säsongen. Och även om hon helst vill lägga fullt fokus på det pågående slutspelet kan hon redan nu berätta att det med största sannolikhet inte blir någon fortsättning i Sävehof i höst. 

Finns det något hopp för alla som vill att Jamina Roberts ska stanna i Göteborg även nästa år? 
– Ah, nä, det ska de nog inte. 

Anledningen är att hon och pojkvännen, Emil Berggren, som spelar i tyska HSG Wetzlar, vill komma närmare varandra och bo tillsammans. 

– Vi har bestämt oss för att vi väldigt gärna vill bo ihop efter fem år på flykt, eller vad man ska säga, så vi försöker hitta en lösning där vi kan vara ihop. 

Kan du redan nu hinta något om var flyttlasset landar?
– Nej, det kan jag tyvärr inte. Nu är det slutspel och då vill man helst fokusera på det så mycket som möjligt. 

Och innan hon lämnar Göteborg för den här gången är målsättningen att nå hela vägen fram och få hjälpa Sävehof att försvara klubbens mästartitel. 

– Det betyder alltid lika mycket att vinna SM-guld. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.