Tony Heeringson räddade två poäng åt ett slarvigt RIK.

RIK vann – och fick en rejäl utskällning

|

Skövde har haft en jobbig start på seriespelet med många skador i truppen. Alfred Ehn, Fredrik Arvidsson, Henrik Nordlander, Mattias Obermüller, Kristian Svensson ...

Redbergslid gick också ifrån direkt i Lisebergshallen. 4–0 på sju minuter och flera möjligheter till ytterligare mål. Och då var ändå Joakim Svensson i Skövdemålet bra med.

Det såg ut att bli en enkel resa, hann gå nästan tio minuter innan Skövde kunde göra sitt första mål. Då kom två till av bara farten och så var skaraborgarna ikapp och med i matchen.

– Vi tror att vi är mycket bättre än dem. Vi fick en jäkla utskällning för det efteråt. Det här räcker inte så långt. Mycket slarvfel är det. Speciellt framåt fallerar vi i dag, säger Tony Heeringson.

RIK tappade fotfästet en stund, kammade till sig något, men brände alltför många bra lägen för att få kontroll på läget igen. Skövde kunde hänga med, trots att Tony Heeringson i RIK-målet stod för ett flertal riktigt fina räddningar.

Paus: 11–9 till hemmalaget.

Andra halvlek. Snabbt kvitterat. 11–11. 13–13. Missad straff för RIK och Skövde upp i ledning 14–13.

Fortfarande många slarviga, och alldeles för enkla, avslut från RIK, allt som ofta från mittnian Linus Arnesson – som till slut fick vila en stund.

13–15 blev 13–16. Skövde hade kommandot nu, fick träff både framåt och bakåt. RIK fick inte mycket uträttat och hade stora problem med mittnian Markus Stegefelt.

Men Tony Heeringson höll RIK kvar i matchen. Bland annat med två kanonräddningar vid 16–18 som gav de vita möjligheten att komma tillbaka.

–Jo, det blev lite mer energi efter det. Jag får vara nöjd, det är mycket som är bra men också en del skit som jag kommer ut helt fel på. Bollar jag ska ta. Vi slarvar mycket i dag men har egentligen tur att vi får två poäng. Skövde kunde lika gärna vunnit, säger Tony Heeringson.

En stund senare stod 20–20.

Fem minuter kvar.

Ny räddning Heeringson – och mål Tobias Johansson. Kvitterat direkt. Två minuter kvar.

Då lyckades Linus Arnesson med ett hoppskott. Låt vara att Joakim Svensson hade benet på bollen. Ett upp RIK och en minut kvar.

Skövde i anfall, läge på linjen med tjugo sekunder kvar – och en ny räddning av Tony Heeringson

Ingen större handbollsmatch men Redbergslid har nu vunnit tre av fem hittills (stryk mot de två topplagen Sävehof och Alingsås) och hoppar upp på en fjärdeplats i en haltande tabell.

Gott så. Och tacka Tony Heeringson för det.