RIK vann måstematchen – slutspelsdrömmen lever

Kristian Zetterlund, 19, briljerade i mål – och RIK tog två poäng mot Helsingborg. Det gör att slutspelsdrömmen i allra högsta grad lever för mesta mästarna.
– Vi vill bevisa att vi är ett av de åtta lagen som ska fajtas om bucklan, säger RIK:s främsta målskytt i matchen, Emil Mellegård.

ANNONS
|

Det var måstematch som väntade för slutspelsjagande Redbergslids IK hemma mot bottenlaget OV Helsingborg i Scandinavium på onsdagskvällen.

Hur mesta mästarna hanterade utmaningen?

Utmärkt.

Efter en formidabel andra halvlek kunde RIK kliva av planen som segrare med 27–19.

– Vi sa i paus att vi skulle ösa på så in i helvete, det gjorde att vi fick många andrafas-mål och även kunde straffa dem i deras sju mot sex-spel, det är där vi vinner matchen, säger Emil Mellegård till C More.

Om andra halvan av matchen var lyckad för RIK var den första halvan långt ifrån någon fullträff. Hemmalaget började förvisso matchen bra och ledde tidigt med 10–5, men slappnade sedan av och släppte in gästerna i drabbningen.

ANNONS

Total dominans efter paus

Med 30 minuter handboll spelat var det "bara" 13–13 på tavlan för RIK – det här trots att målvaktstalangen Kristian Zetterlund storspelade i den första halvleken och hade en räddningsprocent på 50.

– Jag är besviken. Sättet som vi beter oss på är inte okej på långa vägar, sade Zetterlund, som var besviken på lagets tapp i slutet av halvleken, till C More i paus.

Han utvecklade:

– Vi åker på lite konstiga avblåsningar framåt. Sedan tappar vi allt bakåt. Det blir för stora ytor, vi får springa för mycket och de får glida igenom lite för lätt.

– Vi har bra koll på dem när de skjuter långt utifrån. Då är det bättre att vi fortsätter så än att vi ska springa ut och hålla på, det funkar inte.

Precis som talangen önskade kom det en rejäl uppryckning efter paus. Och den kom nästan direkt.

Målvaktstalangen hyllas

RIK klev ut med full fart framåt och täppte samtidigt till fullständigt bakåt.

Det var snabbt 21–15.

Zetterlund fortsatte sedan att rada upp räddningar och landade till slut på 53 i räddningsprocent. Offensivt glänste både Tobias Johansson och Emil Mellegård med sju mål vardera.

Segern var i slutändan aldrig hotad.

ANNONS

Vinsten gör att Redbergslid nu, med en match mer spelad än åttan Lugi, bara är en poäng ifrån slutspelsplatsen.

– Det är oerhört spännande nu. Vi vill bevisa att vi är ett av de åtta lagen som ska fajtas om bucklan, säger Emil Mellegård som öste beröm över Zetterlund i målet.

– Han har gjort det bra nu i några matcher, han har visat att han kalla hålla på den här nivån. Vi är glada att vi har honom.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS