Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

RIK utslaget ur slutspelet – svag start sänkte mesta mästarna

Säsongen är över för RIK – laget räckte inte till mot IFK Kristianstad i kvartsfinal fyra.
– Det är otroligt tomt just nu, säger Tobias Thulin som nu lämnar klubben.

I tre matcher hade Redbergslid hållit jämna steg med regerande mästarna – och senast knep laget också segern i Skåne efter dubbla förlängningar.

Men på skärtorsdagen i kvartsfinal fyra i Scandinavium var allt det där som sett så bra ut tidigare inte riktigt lika skarpt.

Tobias Thulin höll förvisso fortsatt högsta klass mellan stolparna – men när anfallsspelet inte räckte till i första halvlek skaffade Kristianstad sig ett försprång som hemmalaget aldrig var riktigt nära att hämta in.

7–12 i paus blev 22–25 till slut. Därmed är RIK utslaget med 1–3 i matcher och säsongen över.

– Det är otroligt tomt just nu, säger Tobias Thulin.

För burväktaren var det inte bara slutet på ett slutspel utan också på tiden i klubben. I sommar verkställs flytten, som blev klar inför säsongen, till Bundesliga-laget SC Magdeburg,

– Det är klart att det är blandade känslor. Det här är ett så otroligt härligt lag med så otroligt fina människor. Jag kommer sakna den här gemenskapen som vi har haft, men samtidigt kommer det bli väldigt kul att testa på spel utomlands i Bundesliga. Det är något jag har sett fram emot väldigt länge.

"Är förbannat stolt"

Utöver Thulin lämnar ytterligare ett par spelare laget efter uttåget. Daniel Wester flyttar vidare till allsvenska Kungälv.

– Det var först när det var 20 sekunder kvar och jag tittade upp på tavlan som jag insåg att "det är fan slut nu". Det är jäkligt surt. Jag hade velat gå lite längre med just det här laget, säger Wester.

Men mitt i all besvikelse kände mittnian ändå stor stolthet.

– Vi har gjort tre jävligt bra insatser. I dag nådde vi inte riktigt dit, men vi kämpade in i det sista. Jag är förbannat stolt över det här laget och känner bara glädje över att ha fått varit med om den här resan. Det är tungt nu, men vi var med och tampades och lyckades vinna en match där nere, det ska alla gubbarna ha en stor eloge för. Jag kommer gå rakryggad härifrån.

"Blir nog både skönt och tomt"

För Jonatan Wenells del är det färdigspelat helt och hållet. 29-åringens insats mot Kristianstad var den sista i karriären.

– Jag får smälta det här nu. Sedan kommer det nog kännas både skönt och tomt. Det blir en märklig känsla att inte träffa de här killarna varje dag längre, som man har gjort i två år nu. Jag har haft väldigt roligt här, säger försvarsspecialisten.

Tobias Thulin hoppas däremot att det inte var sista gången han fick spela inför RIK-publiken.

– Jag kommer säkert återvända. Förhoppningsvis dröjer det några år, men jag kan absolut se mig komma tillbaka.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.