RIK hade inte mycket att säga till om mot Malmö. Arkivbild.
RIK hade inte mycket att säga till om mot Malmö. Arkivbild. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

RIK utklassade av Malmö

Redbergslid hade en riktigt mardrömsmatch borta mot Malmö under söndagen. Slutresultatet skrev till slut till hela 35-12.
– Uruselt, konstaterade RIK:s Daniel Wester med halva matchen spelad och laget bara gjort sex mål framåt.

|

Det var fyran mot sjuan i Handbollsligan när Redbergslid kom till Malmö under söndagen. Med seger skulle RIK gå upp på samma poäng som Malmö.

Så blev det inte.

Göteborgarna hade det tufft från början till slut. När det efter 12 minuter spel stod 6-2 till hemmalaget tog RIK-tränaren Jasmin Zuta timeout. Föga hjälpte det och innan pausvilan tog laget en timeout till. Men i halvtid hade Malmö drygat ut ytterligare och lagen gick till vila i ställningen 17-6.

– Bedrövligt. Uruselt, konstaterade RIK:s Daniel Wester till Cmore i paus och fortsatte:

– Som tur är finns det 30 minuter kvar att rädda upp det här på, i alla fall att jobba oss in i matchen.

Men skillnaden mellan lagen blev ännu större och de sista 30 minuterna vill nog bortalaget helst glömma. Tobias Thulin i RIK-målet, som hade en räddningsprocent på bleka 15 procent i första halvlek, började förvisso få tag i några fler bollar men samtidigt bommade Robin Paulsen Haug igen i Malmö-målet (70 procent) och framåt fortsatte Malmö att skjuta bra, mycket och ofta i mål.

Det skulle till slut skilja 23 mål mellan lagen när Malmö vann med 35-12.

Efter storförlusten gäller det för Redbergslid att ladda om – på onsdag väntar västderby hemma mot Alingsås. Senast lagen möttes, i Alingsås, blev det förlust för RIK (26-23).