Emil Mellegård gjorde flest mål i derbyt.

RIK utklassade Aranäs i derbyt

RIK tog tredje raka segern genom att i derbyt utklassa Aranäs med 33-22.

|

Veteranen Tommy Attehäll gav dock hemmalaget ledningen på straff efter en minut. Sedan var det dags för RIK:s Linus Arnesson att presentera sig – med tre mål på raken under knappt fem minuter.

Ur RIK:s synvinkel blev det inte precis sämre av att stabile målvakten Tobias Thulin först räddade en straff och därefter ett friläge, båda från Arnäs kanonskytt Atterhäll.

Siffermässigt var derbyt ganska jämnt inledningsvis.

Aranäs var med till 7-7, sedan gjorde RIK ett litet ryck. Aranäs var dock på hugget med ständigt farlige Philip Jonsson som gjorde femmål under den första halvleken. I paus ledde RIK med 18 -14.

I den andra halvleken bröt målfyrverkeriet lös – RIK vann till slut med elva bollar. Bäste målskytt hos gästerna blev Emil Mellegård som gjorde åtta mål medan Philip Johnsson i Aranäs blev värst med sina fem mål.

Segern, RIK:s tredje raka, gör att De vita eleganterna – som mot Aranäs spelade i blått – klättrar i tabellen. För Aranäs – trea från slutet – gäller det att inte tappa kontakten med lagen ovanför. Därför blir söndagens bortamatch mot Karlskrona oerhört viktig för Kungsbackalaget.