Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

RIK upp i serieledning: "Något kul på gång"

Västkustderbyt mellan Redbergslid och Aranäs blev aldrig spännande. RIK gick upp i ledning i både tabellen och matchen och tappade den sedan inte. – Det är ett bevis på att det här laget gått framåt, säger tränaren Jasmin Zuta efter 30–20 mot Aranäs.

Få hade trott att Redbergslid med en månad kvar till slutspel skulle leda handbollsligan. Men med hemmafostrade talanger, seriens bästa målvakt och Linus Arnesson som sniper har mesta mästarna Sveriges just nu bästa lag, åtminstone enligt tabellen. 

– Jag tycker vi bevisat att vi är bra. Vi har slagit alla topplagen. Jag har skämtat om att vi bara har mött serieledare den sista tiden och nu är vi själva där. Spelarna har verkligen vuxit. Det är något kul på gång här, säger Jasmin Zuta.

Kan tappa förstaplatsen till Lugi

Lugi kan visserligen ta tillbaka förstaplatsen redan i dag om lundensarna tar poäng mot Hammarby, men det förringar inte sättet firma Zuta-Wislanders lagmaskin puttrat på. 

– När vi väl får till det bakåt är vi väldigt svårslagna. Det har blivit en positiv spiral där vi haft några matcher vi spelat bra i och nu spinner vi bara vidare på det, säger Rickard Lönn.

Mot Aranäs gick den första halvleken precis enligt Zutas plan. Från sidan manade han sina spelare till att vara ”Lugna och fina pojkar”. RIK visade upp att de både kunde följa tränarens order och kontra snabbt. 

– Vi har många unga ivriga spelare. Samtidgt har vi olika sätt at spela på. Vi har ett offensivare försvarsspel i år och fler variabler i anfallsspelet.  Vi straffar dem på det sättet i dag, säger Jasmin Zuta. 

Dålig skärpa i avsluten

15–8 i paus och Linus Arnesson kom med fyra mål allt närmare klubbrekordet i gjorda mål. Kanske gick det lite väl smidigt fram. Efter vilan var skärpan i avsluten under all kritik och Aranäs krympte avståndet. Men precis som tabellen visar är det trots allt klasskillnad lagen emellan. 

Det bevisade Emil Mellegård med ett par snabba mål som tog udden av mötet. 

– Stabilt är nog rätt ord, säger Rickard Lönn. 

"Ord är överflödiga"

Segern var Redbergslids fjärde raka. En av huvudorsakerna bakom RIK:s 18:e tvåpoängare för säsongen stavas Tobias Thulin. Seriens bästa målvakt räddade hälften av skotten som kom mot honom. 

– Ord är överflödiga snart. Han har ett lugn som skapar harmonin för spelarna. Det är imponerande. Jag vet inte vilka superlativ jag ska använda mer, säger Jasmin Zuta. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.