Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Redbergslids Tobias Johansson och Önnereds Max Santos i brottningsmatch. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Redbergslids Tobias Johansson och Önnereds Max Santos i brottningsmatch. Bild: MICHAEL ERICHSEN

RIK tog säsongens första hemmaseger

Redbergslids IK rivstartade – och släppte aldrig taget om derbyt mot Önnered. Blytung seger med 31–26 för RIK som därmed knep första hemmasegern för säsongen.
– Vi ligger där vi ligger och vi är inte nöjda med det, säger RIK:s Tobias Johansson.

Inför ett sedvanligt ekande tomt Scandinavium gick RIK upp i en derbydust med Önnered. En match av stor vikt. Inför den 15:e omgången skiljde det en poäng och plats lagen emellan – med fördel för RIK på nionde plats.

Och det var de vita eleganterna som inledde i ett rasande tempo. Fem raka mål utan att släppa in något bakåt. Det första nätrasslet bakom hemmamålvakt Adam Krantz kom inte förrän efter knappa sju minuter.

– Vi hade en liknande start mot Önnered senast. Jag hade inte den känslan att "i dag går det bra” utan jag förväntar mig alltid att de (Önnered) ska hänga i, säger Tobias Johansson.

Mycket riktigt – ÖHK skulle komma i gång. Mycket tack vare Anton Hallbäck och Anton Schultze som visade vägen framåt. När burväktare Sebastian Abrahamsson började nypa bollar där bak lyckades gästerna äta ikapp det tidigare femålsunderläget man hamnade i och med sju minuter kvar av första halvlek var det lika på tio.

Det var dock RIK som avslutade de första 30 minuterna starkt och kunde gå till halvtidsvila med ledning 14–11.

– Vi släpper in dem bakom våra tvåor i försvaret och de får en bra start, säger Anton Hallbäck.

– Vi jobbar oss in i det sen i slutet av första får vi en tvåa och de drar iväg. När det väl ska avgöras så brister det. De ville lite mer uppenbarligen.

Den andra halvleken var tajt och jämn till en början. Önnered kröp närmare. Schultze och Hallbäck fortsatte vara kliniska i sina avslut.

Däremot var det RIK som gnetade på och höll sina kombattanter bakom sig – 22–19 med 17 minuter kvar.

Hittills hade det var relativt snällt på Scandinaviums golv. Ändring på det, tänkte Niclas Fingren och satte händerna med raka armar i David Sandbergs bröst. Det röda kortet var ett faktum utan några större protester.

Mardrömssviten bruten

Skulle detta skapa lite momentum för ÖHK?

Svar, nej.

Jasmin Zutas mannar höll undan och kunde till slut gå i mål som segrare med 31–26.

– Vi gör mycket bra i dag. Vi spelar bra framåt. Bra bakåt. Enda anledningen till att de bjuds in är för att vi gör juniormisstag som att ta avslut i fel lägen och skänker bort avslut framåt, säger Tobias Johansson som till slut stannade på nio gjorda mål.

Segern innebar RIK:s första på hemmaplan för säsongen. Något lagkaptenen tycker var väldigt, väldigt skönt.

– Äntligen har vi spräckt nollan. Men nu är det bara två dagar till nästa match så det är bara att ladda om för att bärga två poäng till.

Hur viktig seger var detta mentalt?

– Vi ligger där vi ligger och vi är inte nöjda med det. Men det kändes skönt att ta en sådan här seger på grund av att vi spelat bra hela vägen och inte för att de vikt ner sig.

RIK är nu en poäng från slutspelsplats med två matcher mer spelade än de som innehar den – IK Sävehof som det väntas derby mot på tisdag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.