RIK tappade poäng i slutsekunderna

Mötet mellan RIK och Guif blev en rysare. RIK hade hade möjlighet att stänga matchen.
I stället kom gästerna tillbaka och kvitterade till 26-26 med fyra sekunder kvar.

|

Efteråt var det tungt i RIK:s omklädningsrum.

– Det är klart att det svider att tappa poäng på slutet. Samtidigt måste jag ge killarna en eloge, de sliter och kämpar hela matchen. Tyvärr höll det inte hela vägen, säger assisterande tränaren Magnus Wislander och fortsätter:

– På grund av skador har vi en tunn trupp nu och att vi tappar poäng får helt enkelt gå på det kontot. Vi har ersättare som inte hunnit spela in sig och flera spelare måste agera från andra positioner än vad de är vana vid. Vi för matchen till stora delar men orkar tyvärr inte hela vägen, säger Wislander.

I matchen var det Guif som inledde målgörandet men RIK skulle snart jobba sig in i matchen – och ta ledningen med 6-4. Ett drama som föregicks av en omdiskuterad dubbelutvisning. Guif ledde då med 4-3 – men utvisningarna visade sig gagna RIK och Daniel Wester.

På en och en halv minut stänkte Wester in tre mål på raken och ytterligare en dryg minut senare var det 7-4 till hemmalaget efter mål av Oliver Wigmark.

"Tydligt att vi saknade Carlsbogård"

Skadedrabbade RIK kunde presentera två nyförvärv för hemmapubliken. 27-åringarna Martin Adolfsson, som är återbördad efter att senast ha spelat i division 3 i Trollhättan samt Aranäs målkung Pontus Mellegård.

Båda får godkänt i debuten, Adolfsson var så när att bli matchhjälte med RIK:s sista mål för kvällen...

Hemmalaget ledde i paus med 15-13 – och rivstartade i den andra halvleken. På fem minuter gjorde RIK fem mål och innan gästerna riktigt hann komma i gång stod det 20-15.

Guif började dock ta in – samtidigt som RIK blev påtagligt ineffektivt framåt.

Inte ett mål på drygt tio minuter.

– Det var tydligt att vi saknade förkylde Jonathan Carlsbogård på nio meter, säger Magnus Wislander.

Kryss efter rysaravslutning

Istället var det Guif som gjorde målen – efter 48 spelade minuter hade Eskilstunalaget kommit i kapp och till publikens och hemmalagets förvåning stod det plötsligt 21-21.

RIK:s målkramp släppte dock – Albin Stenberg gjord viktiga 22-21 och med drygt fem minuter gjorde Tobias Johnsson 23-21 på straff och 24-21 följde strax efter genom Markus Thorbjörn.

Spänningen fortsatte dock. Med drygt två minuter kvar stod det 24-24 och RIK tog time out. Vid 25-25 fick RIK straff – som Tobias Johansson missade.

Slutet blev en rysare. Matchen slutade 26-26.

– Trötthet och misstag kostade oss en poäng, konstaterar Wislander.