Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

RIK-stjärnan om diagnosen: "Vill inte gå på medicin livet ut"

RIK-stjärnan hade alkoholproblem för fem år sedan. Nu lyfter Linus Arnesson på locket och berättar om adhd-diagnosen han fick efter sitt missbruk. – Adhd är grymt om man bara får hjälp och använder den på rätt sätt, säger han till Aftonbladet.

Linus Arnesson hade stora problem med alkohol under tiden då hans karriär började ta fart. Under hans sista UVM kom han full. Idag är alkoholproblemen under kontroll.
– Jag är en helt annan person i dag. Det är jävligt skönt. Jag är glad över hur det slutade. Jag har det jättebra med min sambo, med mig själv och allt runtomkring. Det är bara positivt just nu, säger Arnesson till Sportbladet.

I intervjun berättar RIK-stjärnan även om diagnosen han fick under utredningen som följde. Då konstaterades det att han lider av adhd.
– Man får svar på vissa grejer, på varför det sett ut som det har gjort, säger han.

Från en början medicinerade han sin adhd – något han nu har slutat med.
– I början hjälpte medicinen jävligt mycket under den jobbiga perioden. Kaoset i skallen blev mindre av tabletterna. När det sedan blev bättre så ville jag inte gå på medicin resten av livet utan det här är något man får lära sig leva med när man är 23-24 år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.