Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: JÖRGEN JARNBERGER

RIK starkast i premiärfesten

Publikfest i Jönköping när Hallby var tillbaka i handbollsligan efter en lång väntan. Men Redbergslids IK förstörde festen och vann med 30–24.
– Det var en jäkla energi i hallen, säger Niclas Fingren.

Det var 53 år sedan sist det spelades handboll i den svenska högstaligan i Jönköping. Men i lördags var det dags igen. Läktarna var välfyllda när Hallby tog emot Redberglids IK.

– Det var en jäkla energi i hallen, det visste man sedan innan att det skulle vara. Man åkte dit med en laddad känsla och tog uppgiften på allvar, säger Niclas Fingren.

Och visst syntes det att det var premiär till en början.

Antalet tekniska fel var många inledningsvis och båda lagen hade svårt att hitta rätt i anfallsspelet. Efter fem minuter var det lika på ett men därefter började målen trilla in med tätare mellanrum.

– Det började trevande. Båda lagen står ganska bra bakåt men sen lossnar det mer och mer, säger Fingren.

Inför säsongen har det pratats om att det är August Wiger som ska stå för en hel del framåt tillsammans med Tobias Johansson. Och Wiger visade också klass under de första 30 minuterna. Fyra mål noterades han för och var då målbäst på planen.

– Det var upp och ner denna matchen. En jävla trevlig första halvlek men sen missar jag några skott i andra som jag ska sätta.

RIK sprang ifrån

Resultatet i halvtid var 15–13, fördel RIK. I den andra halvleken var det gästerna som kom ut starkast. Med lite drygt 40 minuter spelade hade RIK gått upp i en fyramålsledning – 20–16.

Det försprånget var något som stod sig tills det att tiden började bli knapp för Hallby.

När Oskar Ysander gjorde 27–22 för Jasmin Zutas mannar med 5.30 kvar så såg det hela avgjort ut.

Det var det också.

Slutresultatet skrevs till 30–24 och RIK tog två poäng i premiären.

– Vi maler på och gör det vi ska. Vi får lite kontringar och spelar sju mot sex för att ställa till det för dem när de går upp med sina offensiva försvar. Vi får bra utdelning på det och tar det kontrollerat i hamn, säger Zuta.

I hemmapremiären nästa omgång väntar IFK Skövde som var ett av ligans stora utropstecken i fjol och som började med att besegra Önnered i deras första omgång.

– Skövde är jäkligt starka och spelar med mycket storlek. Det blir en tuff och härlig utmaning. Det är de matcherna som blir avgörande om man ska vara med där uppe.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.