Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: NICKLAS ELMRIN
Bild: NICKLAS ELMRIN

RIK störde mästarna – men föll igen

Stark insats men förlust igen mot regerande mästarna. RIK är illa ute i slutspelet och Tobias Thulin kan ha gjort sin sista hemmamatch för klubben.
– Det kan ha varit så, men det kommer inte vara det, vi ska vinna nästa, säger målvakten.

I match ett nere i Kristianstad pressade Redbergslid de fyra senaste årens guldvinnare länge och väl – men föll efter att Kristianstad avgjort sent.

I match två i Scandinavium inför 1522 åskådare och två högljudda klackar upprepade historien sig igen. Med knappt tolv minuter kvar var det ledning för göteborgarna med 21–20 och anfall hemmalaget.

Daniel Wester vred runt men tappade greppet om bollen i avslutsmomentet. Kristianstad kunde kvittera och så småningom också avsluta bäst och vinna med 27–24.

Ett resultat som innebär att IFK Kristianstad nu leder kvartsfinalserien med 2–0 i matcher och att RIK:s säsong kan ta slut i Skåne på torsdag nästa vecka.

– Vi hade det i egna händer i slutet av matchen, vi kom till jättebra lägen men satte inte dit bollarna. Det är klart att det är surt, säger Tobias Thulin.

Han fortsätter:

– Hade vi bara satt de där bollarna så är det vi som har kommandot i slutet av matchen i stället.

Målvakten imponerade stort matchen igenom, inte minst i första halvlek, men trots flera fina parader kunde varken han eller Tobias Johansson, som dundrade in elva mål framåt, hjälpa de vita eleganterna till seger.

– Jag kände att jag fick bra träff från början. Jag fick bra hjälp av det egna försvaret. Det kändes helt okej.

"Vi ska åka ner och vinna nästa"

Till slut landade han på en räddningsprocent på 41, men det räckte alltså ändå inte.

Förlusten innebär inte bara att RIK är en match ifrån att åka ur slutspelet. Dessutom kan det ha varit så att Tobias Thulin, som till nästa säsong lämnar RIK för proffslivet i Tyskland, kan ha gjort sin sista hemmamatch i klubben för den här gången.

LÄS MER: Det här visste du inte om spelarna i RIK

Men Thulin tänker inte ge upp än.

– Det kan ha varit så, men det kommer inte vara det. Vi ska åka ner där och vinna nästa och se till att få till en fjärde match här.

Också lagkompis Oskar Ysander är tydlig med att det här inte är över än – även om utgångsläget är minst sagt tufft.

– Vi har vittring. Matchen i dag hade varit extremt viktig att vinna för att sätta lite griller i huvudet på dem, men vi kommer absolut inte ge upp. Det finns inte. Vi har varit så nära två matcher i rad. Med lite, lite mer skärpa och noggrannhet så har vi en match. Jag tror det kan bli att Pandoras ask öppnar sig då. De har inte förlorat i slutspelet på länge och då sätter vi griller i huvudet på dem.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.