Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Redbergslid, för kvällen med Estrad i Alingsås som hemmaplan, tog sig an svenska mästarna. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

RIK störde mästarna – men föll efter drama

Hemmaplan på bortaplan. Då stod Redbergslid upp bra – men föll snöpligt mot svenska mästarna. Förlusten var RIK:s första på drygt två månader.
– Riktigt surt, vi var förtjänta av en poäng i dag, säger Oskar Ysander.

När Frölundas Champions Hockey League-final bokade upp Scandinavium ställdes RIK utan arena. Därför fick mesta mästarna, som efter jul fick lämna Lisebergshallen, i stället välkomna serieledande IFK Kristianstad sex mil nordost om Göteborg, i Estrad, Alingsås.

LÄS MER: "Hade ljugit om jag sa att det inte stör oss"

Hur det slutade?

Med en stark insats från de vita eleganterna – men med noll poäng och förlust 28–29.

– Riktigt surt. Vi var verkligen förtjänta av en poäng. Vi gav dem en ordentlig omgång. Tyvärr brände vi ett par viktiga lägen med några minuter kvar, där vi till och med hade chansen att gå om, säger Oskar Ysander.

Mittsexan var med sex mål och uppoffrande försvarsspel en av förgrundsfigurerna i hemmalaget. Tillsammans med framför allt Tobias Johansson och August Wiger drev han på lagets offensiv matchen igenom.

– Det kändes bra för egen del. Det var kul att göra lite mål och det kändes stabilt bakåt. Jag är nöjd med min egen insats, men glädjen förtas när man inte får med sig några poäng ... , säger Ysander, som var i händelsernas centrum matchen igenom.

Han både delade ut och fick ta emot flera tuffa smällar.

"Inte vågat titta mig själv i spegeln"

Efter slutsignalen står han med en stor papperstuss i näsan. Flera blodspår syns där under.

– Det är bra med näsan, tror jag. Det första läkarutlåtande är att ingenting är brutet. Jag har dock inte vågat titta mig själv i spegeln än, så vi får väl se hur den ser ut ...

Det var både tufft och jämnt hela matchen. Och känslor fanns det gott om hos flera spelare. Kombattanterna följdes åt hela vägen och det var aldrig något lag som hade mer än två måls ledning någon gång under matchen.

Med 27 sekunder kvar fick RIK chansen att utjämna en sista gång – men anfallet misslyckades och gästerna kunde jubla.

Därmed bröts Redbergslids sex matcher och drygt två månader långa svit utan förlust.

Svenska mästarna höll undan mot mesta mästarna. Och RIK kunde inkassera sin första förlust på drygt två månader – även då föll laget mot Kristianstad.

– Vi stängde ner mycket av det som Kristianstad lever på. När vi lyckades med det så tvingade vi Kristianstad till att hitta på lite andra saker och plocka fram nya verktyg. Det blev tuffare för dem, men tyvärr räckte det ändå inte hela vägen, säger Ysander som nu ser fram emot en rafflande avslutning av serien, där en klunga av lag fortsatt skuggar Kristianstad i toppen.

– Det känns som att vi har gjort ett bra januariuppehåll. Nu gäller att plocka så många poäng som möjligt. Vi vill ha en topp fyra-fördel i slutspelet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.