Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emil Mellegård berättar om känslorna när tränaren Magnus Wislander drabbades av en stroke. Bild: Bildbyrån
Emil Mellegård berättar om känslorna när tränaren Magnus Wislander drabbades av en stroke. Bild: Bildbyrån

RIK-spelaren: "Det var en otrolig chock"

RIK-tränaren Magnus Wislander har börjat repa sig från sin stroke. Samtidigt har hans lag börjat plocka hemmapoäng i handbollsligan.
Nu berättar Emil Mellegård om hur spelarna påverkats av tränarens plötsliga insjuknande.
– Det syntes nog på matcherna i början, säger RIK-spelaren.

Handbollslegendaren Magnus Wislander, som tränar Redbergslids IK, drabbades av en stroke i slutet av oktober. En omskakande händelse för honom, många i hans närhet och inte minst hans spelare i RIK.

– När vi fick höra det så var det en otrolig chock. Han är väldigt betydelsefull för laget. Inte bara för det handbollsmässiga, han är en extremt go gubbe utanför planen som älskar omklädningsrums-tjôtet också, säger Emil Mellegård.

Att händelsen påverkade laget var det inget snack om och inledningsvis satte det sina spår i det spelmässiga också, menar Emil Mellegård.

– Jag tror det tog på alla och det syntes nog lite på matcherna i början också, men han kommer tillbaka mer och mer. Det viktigaste är att han mår bra för då mår vi bra, säger Mellegård.

"Allvarliga grejer"

Mellegårds lagkamrat, August Wiger, såg också att beskedet kring Wislander påverkade gruppen starkt, men menar att man lyckats komma tillbaka från det. Något storsegern mot Hallby vittnar om.

– Det var tungt där när vi fick höra om det och inte visste hur det var med honom. Det är allvarliga grejer så då var det dålig stämning. Sedan var det jobbigt någon vecka, men när vi såg att han faktiskt mådde helt okej så har vi kunnat lämna det lite bakom oss, säger Wiger.

Att Wislander kunde börja komma ned på träningarna och vara med lite lätt runt laget så tätt inpå sin stroke har betytt mycket för gruppen.

– Vi var chockade i början, men tack vare hans snabba återhämtning så har vi kommit tillbaka snabbt från det också säger August Wiger.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.