Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

RIK-skytten opererad – lång rehab väntar

Simon Örtelind är en viktigt kugge i Redbergslid. Nu får dock laget klara sig utan 20-åringen fram till våren på grund av en operation som ska lösa efterhängsna knäproblem.
– Det är skönt även om det är jobbigt nu, säger Örtelind.

Förra säsongen gjorde han 54 mål för sitt Redbergslid. Hittills har det under den pågående säsongen blivit 8 fullträffar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Fler blir det inte på några månader. I tisdags opererade han ett knä han haft problem med en längre tid.

– Det har varit lite svårt att veta vad det har varit men när vi fick veta vad det var har har jag gjort rehab under sommaren men när det inte hjälpte var det operation som gällde, säger Örtelind.

"Att hoppa har varit det största problemet"

Trots problemen har han spelat under inledningen av säsongen, men knät har hämmat honom.

– Bakåt kan jag ändå spela ganska bra utan att det känns något större men jag har haft problem med snabba vändningar och att parera om jag rör mig fel och jag har svårt att hoppa. Det är att hoppa som har varit det största problemet, säger den Torslanda-fostrade vänsternian.

Om ungefär sex veckor hoppas han kunna komma igång med lättare träning igen. Tillbaka på handbollsplanen i Handbollsligan väntas han vara om fyra månader.

– Det är självklart tråkigt men samtidigt skönt att bli bra i knät och jag hoppas komma tillbaka bättre än innan. Så det är skönt även om det är jobbigt nu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.