RIK:s revansch efter utklassningarna: "Ett lag på banan"

Utklassade två gånger om av Alingsås. Men tredje gången gillt tog RIK revansch och knep segern med 28-23 i derbyt. – Det var bara ett lag på banan, säger Redbergslids tränare Jasmin Zuta till TV4 Sport.

|

Senaste gången mesta mästarna besökte Estrad i Alingsås slutade det i total förnedring för göteborgarna. Samtidigt som hemmalaget bjöd på strålande handboll visade RIK upp ett svagt spel och siffrorna skrevs till 36-22 i Alingsås favör.

När RIK innan jul sedan välkomnade Alingsås till Göteborg och Lisebergshallen för en ny derbydrabbning blev det inte lika stora förlustsiffror - men likväl ett solklart nederlag, 18-27.

Men tredje gången gillt bröt Redbergslid den negativa sviten mot rivalerna från Potatisstaden.

Till en början såg det dock ut att sluta som vanligt. Alingsås kopplade tidigt ett grepp om händelserna men vid hemmaledning 8-6 vaknade bortalaget och slog till med fyra raka mål. Och i halvtid var det helt jämnt, 12-12 på resultattavlan.

RIK:s Jonathan Carlsbogård var belåten med lagets insats i den första halvleken. Han tyckte det var en klar förbättring mot de tidigare mötena mot Alingsås.

"Är stolt över mina spelare"

– Det är bättre nu, sist hemma var vi också med ganska länge. Men nu gäller det att hålla uppe det sista, sa han till TV4 Sport i paus.

Och RIK skulle inte bara stå upp - utan ta över fullständigt. Med aggressivt försvarsspel och en offensiv där Linus Arnesson tillsammans med Jonathan Carlsbogård gång på gång levererade lyckades Redbergslid tidigt rycka åt sig en ledning - som man sedan vägrade att släppa ifrån sig. De vitklädda eleganterna höll hela vägen och vann med 28-23.

– Vi följer vår plan till punkt och pricka, jag kan inte vara annat än stolt över mina spelare, säger RIK:s tränare Jasmin Zuta efter slutsignalen.