Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Funktionärer torkar golvet inför mötet mellan Redbergslid och IFK Skövde, en match som fick avbrytas efter 1.42. Bild: CARL SANDIN
Funktionärer torkar golvet inför mötet mellan Redbergslid och IFK Skövde, en match som fick avbrytas efter 1.42. Bild: CARL SANDIN

RIK:s hemmapremiär avbruten – Scandinaviums golv ospelbart

Endast 1.42 spelades av Redbergslids hemmapremiär mot IFK Skövde, sen avbröts matchen.
Anledningen?
Underlaget i Scandinavium var inte spelbart.
– Jag känner verkligen en djup besvikelse i magen, jag är jättebesviken, säger Redbergslids Jasmin Zuta.

Redbergslid har knappast varit nöjt över arenasituationen klubben har försatts i då Lisebergshallen rivits till förmån för Västlänken.

Klubben lär knappast vara nöjdare efter onsdagskvällen.

Då var det upplagt för fest när IFK Skövde kom på besök i Scandinavium, där de mesta mästarna spelat sedan förra säsongen.

Endast 1.42 hann spelas, Redbergslid hade då tagit ledningen med 1-0, innan matchen stoppades.

Gästernas Rasmus Wremer hade då halkat flera gånger under försvarsspelet. Efter en lång paus konstaterade domarna att planen inte var spelbar, den var blöt och alldeles för hal för att spela på.

– Jag känner verkligen en djup besvikelse i magen, jag är jättebesviken. Jag träffar ungdomarna i hallen, ser allt jobb som klubben gör för att ha en stark ungdomssektion. Med den här dagen ville vi väcka deras drömmar. Man hamnar man i en ishall så är det här riskerna, säger RIK:s tränare Jasmin Zuta, som inte var nådig i sin kritik mot Göteborgs stad.

– Vi är placerade här av Göteborgs stad. Den tanken har jag förlikat mig med. Vi hamnar i en situation där Lisebergshallen rivs, där det inte finns någon plan eller idé för var vår framtid ska ligga. Riskerna är påtagliga att det blir såhär när vi är i en ishall. Göteborgs stads politiker har satt oss här. Jag vill uppmana någon politiker att ta sitt ansvar mot våra ungdomar, att förklara för dem varför de kommer till en arena som inte är spelbar efter 1.42, säger han.

"Fuktigare luft än vad vi är vana vid "

Got event, som äger och driver Scandinavium, berättar genom sin evenemangschef Anders Albertson att orsaken till att matchen avbröts var att det bildades kondens på golvet. Den våta luften i hallen kondenserades på trägolvet.

– Det var fuktigare luft än vad vi är vana vid och det kan bero på att publiken kom in i från regnet utanför i blöta kläder. Vi gjorde allt vi kunde för att öka luftgenomströmningen när vi insåg det här men vi hade för kort framförhållning för att lyckas, säger han.

Initiala uppgifter i sändningen från matchen talade om att det hade regnat in i Scandinavium, men det avfärdas av Anders Albertson.

– Nej, det har det inte. Fläktsystemet fungerar, värmesystemet fungerar och vi har samma golv och samma is som tidigare. Det är helt enkelt kombinationen av värme, fukten och att det har varit skillnad mellan lufttemperaturen och golvtemperaturen som gjort att det kondenserat, säger han och fortsätter:

– Vi kan bara konstatera att planen bedömdes ospelbar och att vi tillsammans med RIK får titta på hur vi går vidare.

Hur säkerställer ni att det här inte händer igen?

– Vi kommer jobba ännu hårdare och mer noggrant med temperaturerna i rummet. Det som vi är vana vid att göra.

Har det här hänt tidigare i era hallar?

– Nej, vi har varit i Frölundaborg och här i Scandinavium men det är första gången detta händer. Det är otroligt beklagligt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.