Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Bildbyrån

RIK:s flytt innebär krock med Blåvitt

Om Redbergslid tar plats i Prioritet Serneke arena uppstår konkurrens om hallen med IFK Göteborg. - En viss störning i verksamheten blir det, säger IFK:s sportchef Mats Gren till GP.

Han hoppas dock att konkurrensen om den stora hallen (fotbollshallen) inte blir värre än att situationen ska gå att lösa med bra planering.

– För vår del handlar det mest om Akademin, men eftersom den verksamheten till stor del är  förlagd dagtid ska det inte behöva bli några större krockar, säger Mats Gren.

Drabbar A-truppen

Men även A-truppen kan bli involverad.

– I december och framför allt i januari är A-laget en hel del i den stora hallen. Då gäller det att se till att de olika sporterna kan samsas. Viss störning lär dock bli svår att undvika, säger Mats Gren.

Som GP berättat slängs topplaget Redbergslid ut från Lisebergshallen runt årsskiftet 2018/19.

En tillfällig matcharena ska till för RIK – en tillfällig lösning som handlar om minst fem år.

En dag i veckan

Förhandling pågår och det troliga scenariot är att RIK spelar sina matcher i PSA från nästa säsong.

Det handlar om 16 matcher i grundserien - därutöver hoppas RIK förstås på slutspel.

– Enligt den information jag har fått handlar det om att en dag i veckan går bort under handbollssäsongen, säger Mats Gren.

För att det ska kunna spelas handboll och att en matcharena ska bli ska bli möjlig krävs att golvet läggs om inför drabbningarna.

Läktare för 2500

RIK har också önskan om en rörlig läktare som ska kunna ta cirka 2500 personer.

– Det krävs för att vi inte ska tappa publik  - den senaste säsongen hade vi drygt 2 000 personer under slutspelet och vi märker  att intresset för handboll ökar, säger Carl- Magnus Källfelt, ordförande i RIK.

För A-lagets del är det just vintermånaderna som kan ställa till det.

– Men redan i januari spelar vi cup och i  månadsskiftet januari/februari  drar vi på läger till Spanien,  säger Mats Gren.

Hoppas på förståelse

Om konkurrensen mellan de två toppklubbarna säger Carl-Magnus Källfelt i RIK:

– Nu vet vi ju inte hur för handlingarna går, men vi ser PSA som ett  bra alternativ. Jag har förståelse om IFK Göteborg, som redan är hyresgäst i arenan, kan se problem med lösningen, men jag tror och hoppas att vi ska komma överens, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.