Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

RIK räckte inte till i toppmötet – föll tungt

RIK öppnade starkt. Men serieledaren Kristianstad vände på steken och tog två poäng i toppmötet. Förlusten var RIK:s sjunde raka nederlag i Kristianstad. – Vi orkade inte riktigt stå upp hela matchen, säger Tobias Johansson till C More.

Redbergslid har inlett säsongen starkt och "De vita eleganterna" åkte med stort självförtroende till bortamötet med serieledaren IFK Kristianstad. Ett lag som RIK under lång tid har haft förtvivlat svårt att besegra på bortaplan. På de sex senaste matcherna i nordöstra Skåne hade göteborgarna förlorat samtliga. Och det skulle inte bli något trendbrott den här gången heller. Skåningarna var ett snäpp bättre och vann till slut med 30-26.

– Vi orkade inte riktigt stå upp hela matchen, säger Tobias Johansson, som med sina åtta mål blev RIK:s bästa målskytt i matchen, till C More. 

– Jag såg den negativa sviten som en tändvätska, jag ville verkligen att vi skulle bryta den, jag tror inte det hindrade oss. Det är min mening, men det kanske är olika för andra spelare, säger Simon Örtelind, som gjorde sex mål, till GP. 

Den regerande mästaren svajade visserligen i början och RIK kopplade ett visst grepp om händelserna och ledde med 10-8 i inledningen av en första halvlek. Men glädjen blev inte vidare långvarig för Jasmin Zutas manskap. Kristianstad fick fart på både händer och fötter och när domarna blåste för halvtidsvila var det ledning 17-15 för hemmalaget efter en halvlek som bjöd på flera tuffa närkamper och många utvisningar. 

– Vi inleder bra men sedan var det en match med mycket utvisningar och från vår sida blev det lite för mycket missar och bolltapp, säger Simon Örtelind.

"Kändes som att vi var där"

Och i den andra halvleken var det Kristianstad, där Albin Lagergren och Tim Sörensen imponerade stort, som fortsatte att dominera. RIK kom å andra sidan inte alls rätt och snart var den målmässiga skillnaden uppe i sex bollar. 

– Det kändes som att vi var nära hela tiden, men deras ryck i andra halvlek blev avgörande. De gör ju ofta så i matcherna, att de rycker direkt i andra halvlek, men det kändes ändå som att vi var där, men tyvärr blev det lite mycket slarv, säger Örtelind och suckar tungt. 

Efter den svaga starten i andra akten orkade RIK, som förvisso närmade sig något resultatmässigt under avslutningen, aldrig komma tillbaka fullt ut. Slutsiffrorna skrevs till 30-26 till Kristianstad som därmed vann sin 52:a raka hemmamatch, mot svenskt motstånd. 

– Vi gör mycket saker som är bra. Vi förlorade bara med fyra bollar mot ett bra Kristianstad, det är klart att vi ville vunnit, men det finns absolut saker att ta med sig, avslutar Örtelind. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.