Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

RIK-profilen klar för seriekonkurrenten

Att det inte skulle bli någon fortsättning i RIK är känt sedan tidigare – nu är det klart var Rickard Lönn fortsätter sin karriär. Storskytten har skrivit på för Hammarby.

Tidigare i våras tillkännagav Rickard Lönn att han efter årets säsong skulle lämna Redbergslid, ett år innan kontraktets egentliga slutdatum, för att söka lyckan på annat håll.

Storskytten som i framtiden har för avsikt att satsa mer på sitt politiska intresse valde i en intervju med GP att berätta hur han hade resonerat kring beslutet, som han och klubben gemensamt hade kommit fram till. 

LÄS MER: Handbollsprofilen ger sig in i politiken

Då visste han inte hur hans framtida handbollskarriär skulle komma att se ut – men det står nu klart. Niometersspelaren har nått en överenskommelse med RIK:s seriekonkurrent Hammarby, vilket Sportbladet var först med att berätta. Tidigare har det spekulerats i att Lönn skulle återvända till moderklubben Aranäs, men så blir alltså inte fallet.

27-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Bajen. 

– Han tillför rutin, erfarenhet och skytte. Han har visat en stor vilja att komma till Hammarby för att vara med på den resa vi nu skapar, säger Robert Petrovic, ordförande i Hammarby Handboll, till Sportbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.