Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

RIK-profilen klar för seriekonkurrenten

Att det inte skulle bli någon fortsättning i RIK är känt sedan tidigare – nu är det klart var Rickard Lönn fortsätter sin karriär. Storskytten har skrivit på för Hammarby.

Tidigare i våras tillkännagav Rickard Lönn att han efter årets säsong skulle lämna Redbergslid, ett år innan kontraktets egentliga slutdatum, för att söka lyckan på annat håll.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Storskytten som i framtiden har för avsikt att satsa mer på sitt politiska intresse valde i en intervju med GP att berätta hur han hade resonerat kring beslutet, som han och klubben gemensamt hade kommit fram till. 

LÄS MER: Handbollsprofilen ger sig in i politiken

Då visste han inte hur hans framtida handbollskarriär skulle komma att se ut – men det står nu klart. Niometersspelaren har nått en överenskommelse med RIK:s seriekonkurrent Hammarby, vilket Sportbladet var först med att berätta. Tidigare har det spekulerats i att Lönn skulle återvända till moderklubben Aranäs, men så blir alltså inte fallet.

27-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Bajen. 

– Han tillför rutin, erfarenhet och skytte. Han har visat en stor vilja att komma till Hammarby för att vara med på den resa vi nu skapar, säger Robert Petrovic, ordförande i Hammarby Handboll, till Sportbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.