RIK krossade serieledaren: "Säsongens bästa match"

ANNONS
|

Redbergslid: 29

Lugi: 18

Två dagar innan jul bjöd Redbergslid sina supportrar på en tidig julklapp, i form av Tobias Thulins nya tvåårskontrakt.

På annandagen kom en till.

Gratismatch i Lisebergshallen, och de 725 åskådarna fick se RIK köra över serieledarna i Lugi med elva bollars marginal.

Thulin spelade återigen en nyckelroll, precis som i många matcher den här vintern.

– Vi har ett bra försvarsspel som gör det lätt för mig i många situationer. Sedan har jag höjt min lägstanivå i år, säger målvakten.

Att stanna i klubben var det ingen tvekan om.

– Jag trivs väldigt bra i RIK. Sedan finns det så klart ett mål att komma utomlands någon gång, men förhoppningsvis kan jag utvecklas mer här först.

ANNONS

Tränaren Jasmin Zuta är nöjd med sin målvaktstalang.

– Inte bara i den här matchen, utan han har varit otrolig i år. Han har ett lugn som är obehagligt ibland, säger Zuta och skrattar.

Elvamålsvinsten mot Lugi beskriver Zuta som lagets hittills bästa match för säsongen.

– Om man ser det över 60 minuter, och med kvaliteten på motståndet i åtanke, så är det nog vår bästa.

Efter fem raka vinster blev det förlust mot Alingsås innan jul – något som inte påverkade RIK-spelarna i den här matchen.

– Vi fick bevisa att vi är ett bra lag. Inte bara att vi vinner, utan att vi vinner ganska övertygande också. Det är bara ett lag på banan, menar RIK-tränaren.

I förlustmatchen mot Alingsås hade nyckelspelaren Linus Arnesson det motigt och plockades bort av motståndarförsvaret. Mot Lugivar han tillbaka i form och som lagets främste målskytt med sina sju mål.

– Jag var en ren katastrof mot Alingsås, så jag ville komma tillbaka och visa att jag kan. Och jag spelade godkänt. Hela laget var bra och då gäller det att fördela boll också.

Han betonar den starka laginsatsen och spridningen av målskyttar, men passar även på att hylla Thulins insats mellan stolparna.

ANNONS

– Han var jättebra. Han har varit grym nu i de senaste matcherna, säger Arnesson.

ANNONS