Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

RIK har fått en tuff säsongsstart och ligger sist i Handbollsligan.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
RIK har fått en tuff säsongsstart och ligger sist i Handbollsligan. Bild: MICHAEL ERICHSEN

RIK krossade i bottenmötet mot Lugi

Söndagen bjöd på bottenmöte i Handbollsligan när RIK åkte till Lund för att möta Lugi. Hemmalaget tog ledningen från start och krossade sedermera Göteborgsklubben med 34-25.

Under söndagen var det bottenmöte i Handbollsligan när Redbergslid åkte till Lund för att möta Lugi. De sistnämnda hade inför matchen inte plockat ett enda poäng på de inledande sex matcherna. Redbergslid å sin sida hade bara bärgat två.

Lugi inledde matchen genom att snabbt gå upp till en tvåmålsledning i matchen. RIK:s första mål dröjde det över fyra minuter innan det kom, mycket på grund av att hemmamålvakten Victor Hedberg tog det mesta som kom i hans väg.

Så skulle det också bli genom den hela första halvleken. Hedberg stod för flera fina räddningar och Lugi lyckades hålla i den tvåmålsledning man tidigt skaffat sig. 15-13 i paus.

– Med tanke på hur mycket vi slarvar ska vi vara glada att vi bara ligger under med två. Vi gör inte det vi har kommit överens om, säger Linus Lövgren till C more i paus.

I den andra halvleken drog Lugi ifrån och hade snabbt utökat sin ledning till fem bollar. Skåningarna fortsatte att trycka ner RIK som inte hade svar på tal. Med knappt tio minuter kvar av matchen ledde Lugi med tio bollar. Om det inte var över redan innan, så var det definitivt avgjort där.

Matchen slutade 34-25 till Skåneklubben som kan tacka sin målvakt Victor Hedberg som storspelade mellan stolparna.

I övrigt i Handbollsligan på söndagen fick Alingsås se sig besegrat på hemmaplan av IFK Kristianstad och även Aranäs föll på hemmaplan, mot HK Malmö.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.