RIK kopplar grepp i kvalet – Palicka storspelade

Det har hänt igen: Andreas Palicka storspelade för RIK och låg bakom segern. Den här gången över Kungälv i den första kvalmatchen.

ANNONS
|

För andra året i rad kvalar Sveriges mest framgångsrika handbollslag genom tiderna för att hålla sig kvar i högsta serien. Förra året besegrade Redbergslid Amo i kvalet, i år är det Kungälvs HK som står för motståndet i kvalserien som spelar i bästa av fem matcher.

Inför matchen beskrev Kungälvstränaren Pontus Ward Wiklund för C more att RIK är ”elefanterna som ska besegras”.

Och elefanterna RIK visade direkt att de kommer från ligan över och tog tag i taktpinnen redan i inledningen. Som så många gånger förr den senaste tiden storspelade Andreas Palicka i målet vilken var en av nycklarna till att RIK kunde dra ifrån tidigt.

ANNONS

En kvart in i matchen var ställningen 8–4 och gästerna från Göteborg fortsatte dra ifrån i Kungälv och i paus var ledningen nio mål stor, 16–7, och Andreas Palicka hade räddat 56 procent av skotten han fått mot sig.

Segrar för Aranäs och Kristianstad

Kungälv hade dock inte varit utan chanser. KHK:s Henrik Rhåsson om svårigheterna att få in bollen bakom Palicka.

– Vi kommer till mycket bra lägen där Palicka gör det bra men samtidigt ska man inte göra honom större än vad han är. Han är en jävligt bra målvakt men titta upp och dra dit bolljäveln, säger han till C more i paus.

Han fortsätter:

– Bollen ska ju in i mål även om man gör en trippel-japan innan.

I andra halvlek fortsatte Palicka rädda bollar och hans medspelare gör mål framåt och det blev aldrig spännande om segern i den första kvalmatchen. Det slutade 27–18 och det är fördel RIK inför fortsättningen av serien.

Även i kvalserien mellan Amo och Aranäs spelade första matchen på onsdagen och rond ett där gick till Aranäs efter seger med 28–26.

I andra delen av Handbollsligan spelade Alingsås och Kristianstad den första kvartsfinalen mellan Alingsås och IFK Kristianstad och där var det IFK som vann, med 31–21.

ANNONS

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS