Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

RIK havererade efter mardrömsstart

Underläge 1–9 efter tio minuter. 22–39 efter slutsignal.
Redbergslid mardrömsstartade – och havererade mot IFK Kristianstad.
– Det här är ett lag som behöver förstå vad det kostar att vara med och leka där uppe, där är vi inte riktigt ännu, säger tränare Jasmin Zuta, som var självkritisk efter utklassningen.

Redbergslids säsong har varit mycket upp och ner.

På söndagen åkte mesta mästarna på en riktig käftsmäll hemma mot IFK Kristianstad i Scandinavium.

Förlustsiffrorna skrevs till hela 22–39.

– Kristianstad var bra i dag. Samtidigt har vi en bit kvar. Det är bara att konstatera att det finns en skillnad mellan lagen. Vi ledare har ett arbete att se till att spelarna förstår vilken nivå som krävs för att kunna störa Kristianstad, säger en självkritisk Jasmin Zuta efter matchen som inte kunde ha börjat sämre än vad den gjorde för hemmalaget.

Innan tio minuter var spelat hade gästerna gått ifrån till hela 9–1.

– Starten är jätteviktig för hur matchen blir. De fick ett stort övertag och kunde rida vidare på den vågen. Och även om vi kom tillbaka ganska starkt i första halvlek och hade ett försvarsspel som var okej så var det för mycket som inte stämde framåt. Där är det, i perioder, för mycket att vi inte är överens. Blir det många tappade bollar och satsningar som inte är ordentliga då kan Kristianstad göra det här mot en.

Underläge 11–22 i paus var aldrig nära att hämtas in.

Resultatet gör att RIK fortsatt inte har tagit en enda hemmaseger under årets säsong. Laget som förra hösten var oslagbara i Lisebergshallen har efter flytten till Scandinavium inte alls haft samma flyt på hemmaplan.

"Inte kommit upp i nivå"

Men Jasmin Zuta tror inte de svajiga hemmaprestationerna har med arenabytet att göra.

– Det handlar om att prestationerna på hemmaplan har varit för dåliga. Det är jätteenkelt. Våra prestationer på hemmaplan har bara med våra prestationer på hemmaplan att göra. Där har det varit för dåligt. Vi har inte kommit upp i den nivån som vi har velat. Det är upp till var och en av oss att förbättra sig. Det är tråkigt att det är just på hemmaplan det har sett ut oss här.

Så här i mitten av november, hur skulle du sammanfatta säsongen hittills?

– Det är några matcher man är rejält missnöjd med. Vissa matcher har vi gjort det vi ska göra men inte riktigt fått med oss poängen. Vi har inte kommit upp i en nivå som jag hade velat att vi skulle ligga på. Samtidigt får man också se till helheten, att vi har fått bygga om vårt lag igen och att det kommer ta tid, men några steg längre fram och några poäng mer, det är vad jag hade önskat mig.

Han tillägger:

– Jag tycker att vi har stabiliserat oss mer på slutet, men ska vi rubba de här bättre lagen i serien då behöver vi ha bättre prestationer. Där har vi inte varit och touchat än. Det här är ett lag som behöver förstå vad det kostar att vara med och leka där uppe. Där är vi inte riktigt ännu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.