RIK:s spelmotor Linus Arnesson saknades mot Skövde.
RIK:s spelmotor Linus Arnesson saknades mot Skövde.

RIK fortfarande jumbo efter tre matcher

ANNONS
|

Inför säsongen tippade Eklund sitt lag som sexa i årets Elitserie. En prognos som efter tre spelade matcher förefaller väl optimistisk. Storförlust mot svenska mästarna Alingsås i premiären och ett tungt fall mot Hammarby senast. Och Göteborgslaget är fortfarande utan poäng efter förlust mot Skövde på tisdagen.

– Det var ändå ett fall framåt för oss. I första matchen kunde vi inte göra mål, i den andra kunde vi inte försvara oss. Den här gången såg båda delarna bättre ut, konstaterar tränaren.

Redbergslids Tobias Östanbäck satte tonen med två snabba mål direkt i matchinledningen. En ton som lovade RIK-poäng. Men även om gästerna behöll ledningen halvleken ut så kom aldrig något målmässigt ryck i Arena Skövde. Mycket till följd av att utvisningarna duggade tätt för RIK.

ANNONS

– Vi spelade oerhört mycket tid med en man mindre, det är svårt att orka då, säger Eklund, som för dagen saknade Linus Arnesson. Mittnian och spelmotorn, som spelade samtliga minuter i serien förra året, blev sjuk dagen innan Skövdematchen.

– Det innebär främst att vi har färre spelare att byta med, men självklart är Arnesson viktig för laget, säger Eklund.

Med knappa kvarten kvar att spela så hade Redbergslid en fyramålsledning och där och då tydde allt på att bortalaget snart skulle få lätta från jumboplaceringen. Men fjolårstian Skövde vägrade vika ned sig i hemmaarenan. Tio minuter senare var det utjämnat – elva minuter senare var det hemmaledning.

Redbergslid hade matchens sista anfall och chans på kvittering med 20 sekunder kvar. Men ett offensivt Skövdeförsvar avvärjde och slutsignalen kunde konstatera Redbergslids tredje raka förlust.

– Det är givetvis tungt att förlora med uddamålet, säger Eklund.

Noll poäng efter tre spelade matcher – står du kvar vid ditt tips om en sjätteplats?

– Absolut, det är 29 matcher kvar att spela. Nu måste vi bara få ordning och bli mer konsekventa både framåt och bakåt. Det är klart att vi hellre haft några poäng vid det här laget, men det gäller bara att träna på.

ANNONS
ANNONS