Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

RIK fick revansch: "Otroligt skönt att vinna"

Storförlust mot Alingsås i västderbyt. Mot Ricoh studsade RIK tillbaka och tog två viktiga poäng. …– Otroligt skönt att vinna, säger RIK:s Linus Arnesson.

RIK hade ingen trevlig afton när man gästade Alingsås senast och i omgången innan åkte man på däng hemma mot Guif. Mot Ricoh var det ett revanschsuget lag som klev ut i Lisebergshallen, bröt den negativa sviten och vann med 29-25. 
– De två senaste matcherna har ju gått käpprätt åt helvete, det var välbehövligt med seger, säger Linus Arnesson. 

Men vinsten satt långt inne. Även om RIK ofta målmässigt låg ett steg före så vägrade Ricoh att släppa iväg hundraårsjubilaren. När drygt elva minuter återstod av matchen var ställningen 21-19 i hemmalagets favör, men Ricoh var på gång. 
– Jag tittade upp på resultattavlan några gånger och tänkte "vad fan det är ju bara ett par mål", så även om det kändes bra var de nära några gånger, de gav inte upp utan körde på sitt spel hela vägen. 

Men tre snabba fullträffar från hemmalaget sänkte dock gästernas optimism, och trots att Ricoh med två minuter kvar återigen bara var två mål ifrån en kvittering, blev det aldrig riktigt dramatiskt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.