RIK:s slutspelsdrömmar ser allt svårare ut att infria.
RIK:s slutspelsdrömmar ser allt svårare ut att infria. Bild: MATHIAS BERGELD

RIK föll tungt – slutspel allt längre bort

Slutspel är allt längre bort. Mot topplaget Skövde stod RIK upp bra – men ett tapp i början av andra halvlek grusade segerchansen.
– Vi får ta och ladda om ordentligt nu och ge allt. Vi ska upp på slutspelsplats, så enkelt är det bara, säger RIK:s Kristian Zetterlund efter förlusten.

ANNONS
|

Om det inte redan varit kniven mot strupen tidigare så var det definitivt det på onsdagskvällen.

Redbergslid föll i fredags mot Önnered i derbyt och tappade därmed ytterligare mark mot lagen ovanför slutspelsplats. Inför hemmamötet med IFK Skövde var det tre pinnar upp till rätt sida strecket för niondeplacerade RIK.

Ett avstånd som inte kapades.

RIK föll, för tredje gången i följd den här säsongen, mot IFK Skövde.

Slutsiffrorna skrevs till 25–29.

– Spontant känns det som att vi missade för mycket i andra halvlek, säger RIK:s målvakt Kristian Zetterlund till C More efter slutsignalen.

Den viktiga matchen kunde inte ha börjat sämre för hemmalaget.

ANNONS

0–1, 0–2, 0–3.

4.14 spelat. Mardröm.

Men det skulle ta sig för mesta mästaren.

Helt jämnt i paus

Tempot var högt inledningsvis och när Jasmin Zutas manskap väl fick ordning på händer och fötter såg det genast mycket bättre ut.

Att det var 5–5 med tio minuter spelat var därmed inte ologiskt.

Under återstående delen av den första halvleken följdes sedan lagen åt. Kristian Zetterlund som imponerat stort på sistone gjorde precis som vanligt en bra match i mål och det tillsammans med ett hårt arbetande försvar lade grunden för att RIK ett par minuter före paus kunde skaffa sig ett övertag fram till 12–10. Ludvig Högberg lyckosam målskytt både vid 11–10 och 12–10.

Skövde kunde dock svara. Först reducering. Sedan kvittering.

12–12 halvvägs.

Redbergslids Niclas Fingren var förhållandevis nöjd med den första halvleken när han pratade med C More i paus.

Tappade i andra

– Den är rätt stabil och bra. Vi missade några chanser i slutet som gjorde att de kom ikapp, men det är en jämn och trevlig handbollsmatch. Det är kul att spela, sade niometersskytten som berättade att revanschlustan var stor efter nederlaget mot Önnered senast.

– Det var inte en förlust vi hade räknat med och den tog rätt hårt på oss, men jag tycker att vi har kommit tillbaka bra i dag och har gjort det bra.

ANNONS

Men om starten på den första halvleken var tuff var det ännu mer kämpigt för hemmalaget i början av andra.

Gästerna klev ut med stort självförtroende och sprang ifrån till 17–14.

Zetterlund gjorde vad han kunde för att rädda sitt lag kvar i matchen, men Håvard Åsheim i Skövde-målet var ännu vassare, RIK tog helt stopp offensivt och siffrorna sprang ifrån ytterligare.

16–22 med knappa kvarten kvar.

Timeout RIK.

Utfallet? Först ingen vidare effekt – men sedan fyra raka RIK-mål.

"Får fan ta och ladda om"

23–25 med sex minuter kvar. Hopp hos tabellnian.

Chans till att krympa avståndet ytterligare fanns – men skärpan saknades. Emil Mellegård brände en möjlighet fram till 25–26. När Skövde sedan gjorde två raka mål var förlusten ett faktum.

Nederlaget innebär att slutspelsdrömmen nu ser allt svårare ut att infria. Närmast väntar IFK Kristianstad på bortaplan.

– Vi får fan ta och ladda om ordentligt nu och ge allt. Vi slåss för våra liv nu. Vi ska upp på slutspelsplats, så enkelt är det bara, säger en besviken Kristian Zetterlund.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS