Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Niclas Fingren. Bild: MATHIAS BERGELD

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

RIK derbysegrare efter rivstarten mot Alingsås

Alingsås sökte revansch efter uddamålsförlusten senast men det var Redbergslid som efter en rivstart i matchen var starkast i derbyt i Estrad.
– De är derby och det blir lite extra skön stämning, säger Redbergslids Niclas Fingren.

Tabellsexan Alingsås tog emot sjuan Redbergslid i ett som alltid hett derby under fredagen, där hemmalaget Alingsås jagade revansch för ettmålsförlusten i det senaste derbyt lagen emellan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Gästerna satte ribban direkt och rivstartade målskyttet. Efter sju minuter hade de en 6-2-ledning som tvingade Alingsås-tränaren Mikael Franzén till en tidig timeout för att mana på sina mannar.

Efter den timeouten åt sig hemmalaget något närmare men kom inte ikapp innan domaren blåste för halvtid efter en halvlek där Redbergslid fick spelet dit de ville medan Alingsås kämpade med att komma in i sitt spel och hade svårt att komma till bra lägen framför Tobias Thulin i RIK-målet.

– Vi får hål på deras målvakter rätt tidigt och lyckas göra enkla mål utan att förta oss allt för mycket. Vi sliter hårt och känslan är att deras målvakter inte riktigt får tag i bollen, säger RIK:s Niclas Fingren.

LÄS MER: De var bäst i derbyt mellan Alingsås och RIK

Viktiga poäng inför slutspelet

Till den andra halvleken kom hemmalaget ut med mer energi och mindre frustration och gjorde match av derbyt. Det var stundtals ombytta roller från första halvleken när Alingsås mer och mer fick spelet dit de ville samtidigt som RIK hade svårare att få till spelet.

Tio minuter in i halvleken satte Felix Claar via en kontring kvitteringen till 19-19 och några minuter senare gick hemmalaget för första gången upp i ledning. Men Redbergslid lät inte hemmalaget rinna ifrån utan hade snart övertaget igen. De kom ikapp, förbi och vann derbyt med till slut betryggande 30-25 efter ett straffmål i slutsekunderna.

– Det är en kombination av ett jäkla slit och att Tobias (Thulin, målvakt, reds. anm.) gör ett par fantastiska räddningar och det är en härligt moral. När det går lite emot så kämpar vi på, säger Niclas Fingren och fortsätter:

– Det känns skönt. De är derby och det blir lite extra skön stämning och det är viktiga poäng. En viktigt seger.

Resultatet betyder att lagen byter plats i tabellen och Redbergslid har med segern bara två poäng upp till Skövde på andraplatsen i tabellen. Nu fortsätter jakten på viktiga poäng i placeringskriget inför slutspelet.

– Man vill ha hemmafördel, det är självklart viktigt. Samtidigt vill man ha en go känsla in i slutspelet. Man vill inte gå in med massa förluster och dåligt självförtroende utan jobba upp ett självförtroende och ett härligt spel och gå in med en go känsla.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.