RIK besegrade Alingsås – igen

För tredje gången på tre försök den här säsongen blev det RIK-seger mot Alingsås. – Vi har börjat få kontroll på dem, säger Redbergslids Jonathan Carlsbogård som var matchens gigant med sina tio fullträffar.

ANNONS
|

Redbergslid hade vunnit två av två matcher mot laget från potatisstaden inför måndagens möte i Lisebergshallen. Och efter ytterligare ett derby var det än en gång de vita eleganterna som fick jubla.

Slutsiffrorna skrevs till 33–28 och RIK tog sin tredje seger på tre försök mot Alingsås den här säsongen.

– Tidigare år har vi haft svårt mot Alingsås, men de senaste säsongerna har vi fått bra kläm på dem, säger Jonathan Carlsbogård, som imponerade stort, dunkade in tio mål framåt och utsågs till Redbergslids bästa spelare i matchen.

– Det kändes bra för egen del. En del småslarv, men det är sådant man får ta, säger 22-åringen.

ANNONS

Vad betyder det att skaffa sig den här typen av övertag på ett lag som mycket väl kan vänta i ett eventuellt slutspel?

– Det spelar roll. Vi har som sagt haft svårt mot dem tidigare, men nu är det vi som har skaffat oss ett övertag. De jobbar med olika lösningar, men har inte riktigt kommit fram till något hejdundrande bra sätt att möta oss på.

Till en början såg det dock ut som att Alingsås skulle kunna bjuda på ett trendbrott i Lisebergshallen. Gästerna inledde piggt och efter en kvarts spel var det bortaledning 7–4.

Ett mäktigt ryck blev avgörande

Sedan varvade RIK igång. Och det rejält. Tobias Thulin spikade igen i kassen och framåt visade hemmalaget klass både i det uppställda anfallsspelet och i omställningarna.

16–12 i paus i Redbergslids favör.

Alingsås vägrade dock vika sig och en stark start på andra halvan av matchen innebar att RIK:s ledning plötsligt bara var en boll stor.

Då var det göteborgarnas tur att visa styrka och inom loppet av tio minuter gick Jasmin Zutas manskap från 21–20 till 29–21. Ett ryck som blev matchavgörande.

I och med tvåpoängaren närmar Redbergslid sig topp fyra-lagen och upp till trean Alingsås är det nu bara två poäng. Fjolårsfinalisten har dock en match mindre spelad.

ANNONS

– Innan säsongen satte vi upp topp fyra som mål, det är inte så långt bort. Vi ska försöka komma så högt upp som möjligt, sedan får vi utgå från det i ett eventuellt slutspel.

ANNONS