Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

RIK-basen: Behovet av hallar i Göteborg är skriande"

Inte bara Redbergslid drabbas när Lisebergshallen rivs. Klubben har därför kontaktat futsal-sektionerna inom Gais och IFK Göteborg för att diskutera eventuellt samarbete. - Behovet av inomhushallar i Göteborg är skriande, säger Carl-Magnus Källfelt, ordförande i Redbergslid.

Ett stort antal föreningar och klubbar som håller på med inomhusidrott i Göteborg ser på framtiden med oro.
Många vet inte vad som väntar verksamheten i form av matcher och träning efter att Lisebergshallen jämnats med marken.
GP har vi flera tillfällen berättat om anrika elitklubben Redbergslids IK som ännu inte vet var matcherna i högsta ligan ska spelas, även om Prioritet Serneke arena är ett troligt alternativ.

Möts nästa vecka

För att få bredd i diskussionen om hallart har RIK:s styrelse tagit kontakt representanter för futsal (inomhusfotboll enkelt uttryckt) inom IFK Göteborg och Gais för att se om man kan agera gemensamt.
Mötet hålls i början av nästa vecka.

- De blir ju också hemlösa i sammanhanget, så därför ska vi träffas förutsättningslöst för att se om det kan finnas en gemensam plattform att agera från, vilket inte alls tycks omöjligt med tanke på situationen. En samsyn i frågan kan nog gagna flera klubbar när diskussionen ska tas vidare, säger Carl-Magnus Källfelt.

 

Behovet är skriande

När det gäller antalet hallar för inomhusidrott – eller snarare bristen på den – ser Källfelt situationen som alarmerande.
- De räcker inte till. Göteborg har ett skriande behov av inomhushallar redan i dag, bara vi i RIK använder oss av sex olika hallar i dag och en försämring skulle slå hårt mot ungdomsverksamheten. Läget är inte optimalt, betonar Carl Magnus Källfelt.
När det gäller RIK:s  framtid i Prioritet Serneke arena – troligen från nästa säsong – är det ännu inte mycket som har hänt i sak.
Parterna – representanter från PSA och kommunala bolaget Gotevent ska träffas för att förhandla utifrån RIK:s önskemål som primärt handlar om match i stora hallen där man bland annat efterlyser en läktare för 2 500 personer.

Ännu inget möte


- Vi har ännu inte fått till en tid för mötet, men det är på gång. Vi är angelägna om att försöka hitta en bra lösning för Redbergslid, säger Lotta Nibell vd för Gotevent.
En stötesten i diskussionen är ekonomin – RIks hemmamatcher kan bli fem gånger dyrare för klubben än vad de är i Lisebergshallen.
- Det är en förhandling som ska inledas, vi får se vad vi kommer fram till, säger Lotta Nibell.       

   

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.