Rekordpublik såg Sveriges VM-final

Sverige förlorade en jämn VM-final mot Danmark. En final som sågs av över två miljoner tittare.

ANNONS
|

Det svenska handbollslandslaget gjorde med sitt orutinerade lag succé i VM. Laget tog sig ända till final och förlorade inte en enda match på vägen dit. Laget charmade också den svenska tv-publiken och när det var dags för final mot Danmark bänkade sig rekordmånga svenskar framför matchen.

Över två miljoner svenskar såg finalen, som Sverige förlorade med 26–24.

– Det här charmiga handbollslandslaget vann publikens kärlek. Att en bra bit över två miljoner tittare följde finaldramatiken på Viaplay och TV6 är onekligen ett bevis på det, säger Per Nunstedt, sportchef på NENT Group i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Betyg: Så bra har svenska spelarna varit i VM i Egypten

VM-finalen, som på grund av coronapandemin inte gick att se på plats som supporter, är den mest sedda handbollsmatchen någonsin i Viaplay och TV6 och sågs i snitt av drygt 1,8 miljoner svenskar. Enligt NENT Group låg det tidigare rekordet på knappt 1,5 miljoner.

ANNONS

– Alla älskar en underdog och ett i sammanhanget obeprövat landslag som överträffar sig själv, vilket verkligen har märkts sett till intresset på Viaplay och TV6. Dessutom är det ett ungt landslag med framtiden för sig, säger Per Nunstedt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS