Redbergslids IK utslaget ur Handbollsligan

Redbergslid föll i ödesmatchen mot Lugi. Det betyder att man trillar ned i allsvenskan för första gången sedan 1983. – Det är jävligt tungt, säger lagkapten Mario Lipovac.

ANNONS
|

Idrottshallen i Lund, som på många vis påminner om en gympahall, var fullkomligt fullsatt. Folk trängdes hela vägen upp i gångarna ovanför sittplats – tillsammans skapade de en mäktig ljudkuliss och inramning.

Inför mötet, som var handbollsligans sista grundserieomgång, låg Redbergslid sist på 16 poäng.

Lugi hade skrapat ihop exakt lika många. Den enda räddningsplankan för att ingen av dessa anrika klubbar skulle trilla ned var OV Helsingborg – också på 16 poäng.

Det fanns ingen tid att spilla, det ångestladdade mötet kastades igång.

Mario Lipovac fick blått kort

Spelet böljade så att man blev åksjuk, nerverna verkade sitta utanpå både hos fansen och spelarna. På resultattavlan var det jämt mest hela tiden.

ANNONS

Så såg det ut tills en olycklig men obehaglig situation uppstod och ändrade matchbilden.

Lugis Theo Überlacker gick in i en hård satsning och i denna träffades han på hakan av RIK-kaptenen Mario Lipovac armbåge. Lugistjärnan blev liggandes länge – samtidigt visades Lipovac det blåa kortet.

– Så som jag känner står jag i den luckan och han flyger in i den luckan, då blir det att jag träffar honom i huvudet. Jag har svårt att säga någonting om den men det blev rött kort. Jag sätter laget i en sits där inte jag kan vara med, säger Lipovac, som snabbt var framme för att kolla till honom.

Det var omskakat och upprört, när matchen kunde återupptas vände Lugi ett tvåmålsunderläge och gick till halvtidsvila i ledning (14–13).

Ryckte i andra

Inledningen på den andra halvleken blev en mardröm, snart hade avståndet växt till fyra mål. Samtidigt svämmade känslorna över och utvisningarna haglade. Läget gynnade inte RIK, fem mål skiljde lagen åt med kvarten kvar.

Redan där var det mer eller mindre avgjort.

När slutsignalen ljöd stod det 32–27 till Lugi på resultattavlan. Hemmalaget firade euforiskt – RIK-spelarna föll till marken.

Misslyckandet var ett faktum – sviten som hållits i sedan 1983 är bruten. Till hösten spelar de mesta mästarna i allsvenskan för första gången på 40 år.

ANNONS
– Det är jävligt tungt. Jag har varit här i 12, 13 år – det är klart att det är tungt. Jag har svårt att hitta några ord som låter bra – men vi ska snabbt tillbaka, säger Lipovac. Samtidigt står det klart att Önnered får kvala.
ANNONS