Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Redbergslids Oliver Wigmark deppar under en match.
Arkivbild. Redbergslid och Oliver Wigmark fick nöja sig med en poäng efter att Alingsås, på straff, kvitterat i slutminuten. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Redbergslids IK tappade viktiga poäng mot Alingsås HK

25–25 och tungt poängtapp mot Alingsås i jakten på ett säkrat kontrakt i Handbollsligan.
Trots detta är vädrar man morgonluft i Redbergslids IK.
– Vi har en go känsla, säger Oliver Wigmark.

Alla poäng är viktiga för Redbergslid som i allra högsta grad kämpar för ett säkrat kontrakt i Handbollsligan.

Därmed var det minst sagt tungt när Alingsås, vid ställningen 25-24 till Redbergslid, fick en omdiskuterad straff med dryga halvminuten kvar att spela.

Alingsås hävdade täckning innanför målområdet, Redbergslid ville ha det till offensiv foul.

Domarna gav AHK rätt och Daniel Blomgren kunde sätta kvitteringsbollen.

– Vi tycker väl inte att det ska vara straff. Men jag vet inte riktigt, det var lite svårt att se på reprisen, säger Redbergslids Oliver Wigmark efter matchen.

Redbergslid kunde avgjort

Redbergslid hade dock fortfarande matchen i egna händer med 30 sekunder kvar att spela. Men lyckades inte återta ledningen innan slutsignalen ljöd.

– Vi spelade lite för safe och kom inte till något bra avslut för att avgöra matchen.

Extra tungt poängtapp med tanke på er tabellposition?

– Så är det, vi hade en riktigt bra chans och de saknade några viktiga spelare med (Andreas) Lang och (William) Moberg borta. Alla poäng vi kan få blir svinviktiga inför slutstriden.

Redbergslid inledde matchen starkt och hade ledningen med fem bollar efter nästan tio minuter spelade. Men Alingsås lyckades få matchbilden dit man ville, genom att dra ner på tempot i matchen – vilket ledde till att man både kom ikapp och bäddade för den tunga avslutningen.

Men att spela kryss mot topplacerade Alingsås är ändå ett resultat Redbergslid, med lite distans kommer kunna känna sig någorlunda nöjda över.

– Det är alltid surt nu på kvällen, men imorgon när man tänker över det lite så kanske det känns helt okej ändå.

Redbergslid optimistiska: ”Har en go känsla”

Poängtappet innebär att Redbergslid i nuläget befinner sig på en tolfteplats i tabellen, tre poäng bakom IFK Ystad och den trygg marken. Trots detta är det optimism i RIK-truppen.

– Jag tycker det känns bra, vi har gjort väldigt bra matcher efter uppehållet. Förutom en riktigt dålig match mot Hallby. Vi har mött Ystads IF och Malmö, som ligger etta och tvåa, och gjort bra matcher mot dem.

Han fortsätter:

– Vi känner i år att alla matcher går att vinna och alla går att förlora, det är lite så det är i år. Vi måste bara försöka få ihop en fullträff allihopa tillsammans, då har vi chansen att vinna även mot topplagen. Vi har en go känsla och en grund som alla tror på att utgå ifrån.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.