Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oskar Joelsson under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan Redbergslid och Alingsås den 13 februari 2021.
Arkivbild. Oskar Joelssons Redbergslids IK tog en viktig seger mot Varbergs HK. Bild: NICKLAS ELMRIN

Redbergslids IK krossade Varbergs HK i årets viktigaste match

En kross i årets kanske viktigaste match.
Redbergslid körde över Varbergs HK med 33-19 och lämnade jumboplaceringen i Handbollsligan.
– Vi blev aldrig stressade, utan vi kunde spela vårt spel hela vägen, säger Oskar Joelsson.

Redbergslids kontrakt i Handbollsligan är i allra högsta grad hotat. Inför måndagens bottenmöte med Varbergs HK var mesta mästarklubben placerad absolut längst ner i tabellen.

Dessutom gick man in i matchen utan nyckelspelarna Mario Lipovac och Oskar Ysander.

Därmed var det lätt att förstå de något lättade minerna när slutsignalen ljöd och Redbergslid hade krossat det halländska motståndet.

– Vi snackade inför matchen att vi inte ska vara nervösa över att förlora, vi ska in och njuta, ha kul och se chansen, säger Oskar Joelsson som stod för nio mål i matchen.

Segern bärgades redan i den första halvleken där RIK bjöd på en imponerande insats och visade den desperation man förväntar sig från ett lag med kniven mot strupen.

Efter 20 minuter kunde Elliot Stenmalm 15–7 och även om det var mycket handboll kvar att spela var matchen i stort sett avgjord redan då.

– Man vill aldrig ta ut det i förskott, men det kändes bra i halvlek. Vi spelade bra, så det var inte så att vi ledde för att vi hade tur. Så man gick in med en behaglig känsla och vi blev aldrig stressade, utan vi kunde spela vårt spel hela vägen, säger Joelsson.

Redbergslid lämnar botten efter kross

Redbergslids dominans slutade inte efter pausvilan, raka motsatsen. Varberg var oförmögna att vända på matchbilden och klappade igenom totalt i matchen. De vita eleganterna bjöd på en kross och stod till slut som segrare med 33–19 i årets kanske viktigaste match.

Poängen tar man med glädje med sig, men det var också en bra match för självförtroendet.

– Det är klart det betyder mycket. Jag tycker vi har spelat bra några matcher i rad nu. Skövde, Alingsås och Sävehof, sen har vi inte fått med oss så många poäng. Det var en go känsla, så det var bra att vi kunde utnyttja prestationen och ta två poäng med oss.

Om slutstriden: ”Gav oss bra förutsättningar”

Segern innebär att man med tre matcher kvar att spela går upp på en kvalplats med en poäng upp till trygg mark. För Redbergslids IK väntar nu match mot IFK Kristianstad, Lugi HF och HK Aranäs i jakten på det säkrade kontraktet.

– Vi gav oss bra förutsättningar nu i alla fall. Sen har man bättre chanser i vissa matcher än andra, men jag tycker det är tre matcher där vi har chans att vinna. Det är bara att gå in i matcherna och köra vårt spel och hoppas det går vägen. Jag är övertygad om att vi kommer klara det, säger Oskar Joelsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.