Redbergslid utklassat – igen

Förlust med 17 bollar mot Kristianstad senast. Förlust med nio bollar mot Skövde på torsdagskvällen – efter en svag andra halvlek.
– Det är alldeles för dålig moral, säger Niclas Fingren till C More.

ANNONS
|

På hemmaplan har säsongen varit ett enda stort mörker med noll segrar i Scandinavium såhär långt. På bortaplan har Redbergslids IK däremot presterat bättre.

Torsdagskvällens insats i Arena Skövde var dock ingen fullträff.

Efter att ha blivit utklassat mot Kristianstad hemma senast med hela 22–39 blev det återigen en storförlust, nu mot IFK Skövde för RIK.

Underläge 12–16 i halvtid blev till slut förlust 24–33.

I RIK-lägret var det av förklarliga skäl allt annat än muntert efter slutsignal. Niclas Fingren var skapligt nöjd med det laget presterade till en början men var rejält besviken på övriga delar av insatsen.

ANNONS

– Vi gör en ganska bra första halvlek. Framför allt första 20 minuterna. Sedan går ifrån vårt spel lite och då blir det fyra måls underläge i paus. Sedan börjar vi andra med att bränna en massa lägen som gör att de får ett försprång ... , säger han till C More.

Framför allt menar han att lagets uppträdande i den andra halvleken är under all kritik.

– Det är alldeles för dålig moral. Att det ska bli nio måls skillnad, det är alldeles för dåligt.

"Ingenting att ta med"

Han fortsätter:

– Vi hade en matchplan som var tydlig. Jag tycker vi har ett bra flyt och djup i spelet som gör att vi ändå kommer till bra lägen. Sedan börjar vi ta enkla avslut som inte är så genomtänkta ...

På frågan om det fanns någonting att ta med sig från matchen svarade niometersspelaren kort:

– Nej. Ingenting.

Förlusten gör att Redbergslid fortsatt är på fel sida slutspelsstrecket och att laget tappar i den kampen. Jasmin Zutas manskap är, med en match mer spelad, i nuläget tre poäng bakom åttondeplacerade Lugi.

Närmast väntar derby mot Önnered för RIK.

ANNONS