Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Redbergslid tappar nyckelspelaren

Redbergslids sylvasse målskytt Linus Arnesson är klar för tyska Bergischer HC, det skriver man på sin hemsida. – Vi är riktigt glada för Linus skull, säger sportchef Henrik Lundström på klubbens hemsida.

Redbergslid blir en profil svagare när årets säsong är över. Efter tio i A-laget står det nämligen klart att Linus Arnesson lämnar både laget och landet för att testa proffslivet i tyska Bergischer HC, ett lag som ligger på nedflyttningsplats i tyska Bundesliga.

Mittnian, som är på god väg att bli Redbergslids meste målskytt genom tiderna, har skrivit på för två år och kommer bli lagkamrat med AHKs Max Darj nästa säsong.

Men trots det tunga tappet är det glädjetoner som ljuder från klubbens sportchef.

- Detta har varit ett av Linus men även klubbens mål att spelarna blir proffs i en bra klubb. Vi är riktigt glada för Linus skull som vi vet har kämpat länge för denna chansen, säger sportchef Henrik Lundström på klubbens hemsida och fortsätter:

– De senaste två säsongerna har han tagit dem kliv som krävs för att vara redo för spel i Bundesligan. Det är bara att gratulera BHC för en bra värvning.

Linus Arnesson säger på Redbergslids hemsida att det är en dröm som går i uppfyllelse när han lämnar för Tyskland och att detta inte är ett "farväl", utan ett "på återseende".

– Jag ser fram emot att komma till klubben som har stora ambitioner och ser ljust på sin framtid. Detta är en dröm som man har haft sen man flyttade ner till RIK som 15-åring att en dag spela i Tyskland.

Han fortsätter:

– Jag tror på mig själv och hoppas på stora framgångar med BHC innan jag kommer hem och avslutar den här fantastiska resan med RIK igen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.