Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Redbergslid starkast i derbyt – välte serieledaren

Redbergslid har gjort flera bra matcher borta mot Alingsås genom åren. Torsdagens fajt var inget undantag. Gästerna var lite bättre, lite hetare i derbyt och vann med 27-25 (12-11).

Redbergslid inledde matchen respektlöst och visade direkt att man inte skulle ge sig utan kamp. En storspelande Kristian Zetterlund var på hugget bakom ett taggat RIK-försvar som relativt enkelt monterade ner AHK:s försvarsspel.

– Det kändes ganska tidigt som att luften gick ur dem lite grand, och vi fick matchen dit vi ville. Försvarsspelet var kanske inte femstjärnigt, men näst intill. Vårt starka kollektiv vann den här matchen, säger Kristian Zetterlund.

Efter elva minuters spel ledde de vita eleganterna med 6-3, vilket tvingade Mikael Franzén till en timeout.

Viss bättring kunde skönjas efter den, men det var ändå gästerna som var i förarsätet.

Med matchklockan på 20 minuter prickade skicklige August Wiger in 6-9, och efter hemmaslarv i anfallet efter ökade RIK på ledningen.

Lagen producerade varsitt mål innan det var dags för Mikael Franzén att kasta in timeout-kortet igen. Han passade då också på att byta in Niklas Kraft.

Felix Claar väckte såväl sina lagkompisar som Estrad-publiken med sitt första mål för kvällen när han gjorde 8-11. Bakåt stängde Niklas Kraft igen mellan stolparna, vilket bäddade för två raka AHK-mål.

Lagen hittade sedan nätet två gånger om innan pausvilan, och ställningen var 11-12 i halvtid.

Redbergslid fortsatte på den inslagna vägen i början av andra, och efter Emil Mellegårds trollerinummer var gästerna i ledning med tre bollar (13-16).

LÄS MER: Bekräftat: Mellegård klar för Bundesliga

Anförda av evigt unge Tobias Johansson gick RIK ifrån ytterligare och efter elva minuter var det 15-20 på resultattavlan.

Alingsås gav sig dock inte så enkelt och när Samuel Lindberg gjorde 21-23 med nio minuter kvar var det match på allvar.

Men detta skulle visa sig vara bortalagets och Kristian Zetterlunds kväll. Målvakten stod för två ruggiga räddningar vid ställningen 22-25, och såg till att hemmalaget aldrig kom närmare än två bollar.

– Den andra på Lindberg (Samuel) där är jag rätt så nöjd med. Den satt riktigt gött, säger Zetterlund med ett skratt.

Är RIK att räkna med nu?

– Jo, men absolut. Nu har vi börjat vinna hemma också (skratt).

Lika nöjd som Zetterlund var, lika besviken var hemmalagets Felix Claar:

– Vi kom inte alls upp i nivå, och framför allt slarvade vi för mycket. Vårt anfallsspel var dessutom alldeles för statiskt. Det var ingen bra kväll, detta, summerar Claar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.