Redbergslid sänktes av slarv – nu väntar dramatiskt avgörande

Redbergslid föll med 32–29 mot IFK Kristianstad. Därmed finns det ingen teoretisk chans att slippa kval – nu handlar det i stället om att slippa direktnedflyttning.
– Det har jag lagt ner sedan länge, det är det vi varit inställda på, säger Magnus ”Bagarn” Johansson efter matchen.

ANNONS
|

IFK Ystad segrade mot bottenkonkurrenten HK Aranäs under fredagen.

På ett sätt bra för Redbergslids IK som därmed fortsatt är före Kungsbackalaget i tabellen.

Men det innebar också att De vita eleganterna skulle behöva gå rent de tre återstående matcherna för att slippa kval.

Så blir det inte. Redan under lördagen kom förlusten som innebär att det nu handlar om att behålla kvalplatsen och inte åka ur Handbollsligan direkt.

– Det har jag lagt ner sedan länge, vi låg sist när jag började här. Så jag är skitglad om vi klarar oss till kval, det är det vi varit inställda på. Så Ystad får även igen mot Helsingborg i sista matchen, säger tränare Magnus ”Bagarn” Johansson efter matchen.

ANNONS

Förlusten kom mot IFK Kristianstad och den var signifikant för hur det gått för Redbergslid den senaste tiden.

Redbergslids William Höghielm utvisades under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan Kristianstad och Redbergslid.
William Höghielms utvisning i slutet av matchen mot IFK Kristianstad blev avgörande. Bild: AVDO BILKANOVIC

Prestationen var god, men marginalerna grinade emot.

Lagen gick jämsides under hela matchen och med drygt fem minuter kvar stod det 27 lika. Men så radades ett par avgörande sekvenser upp.

Slarv sänkte Redbergslids IK

Offensivt slarv från Redbergslids IK, viktiga räddningar från IFK Kristianstads målvakt Gustaf Banke och till slut ett rött kort från William Höghielm var vad som blev tungan på vågen.

Skåningarna drog det längsta strået och vann matchen med 32–29.

– Det var lite synd. Det är en tajt match, men det är synd att vi inte är tillräckligt starka så det tippar över till vår fördel. Så nu bär det hemåt med noll poäng.

Att ni återigen gör en bra match, är det något ni kan bygga vidare på?

– Nu handlar allting om att ta poäng, det överskuggar allting. Men spelmässigt och så är det klart att det finns jättemycket att ta med sig, det får vi använda oss av till på onsdag mot Lugi.

”Bagarn” tillägger::

– Vi har inte tid att gräva ner oss efter det här.

Redbergslids tränare Magnus Johansson agerar under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan Kristianstad och Redbergslid.
”Jag är skitglad om vi klarar oss till kval, det är det vi varit inställda på”, säger RIK:s tränare Magnus ”Bagarn” Johansson. Bild: AVDO BILKANOVIC

Två ödesmatcher återstår

Nu är det alltså Lugi och Aranäs kvar att möta för Redbergslid som har en poäng ner till direktnedflyttning. Där finns HK Varberg och OV Helsingborg.

ANNONS

Det sistnämnda laget har endast en match kvar att spela.

– Jag tycker vi har bra chanser mot Lugi och Aranäs, vi jobbar utifrån det. Sen får vi ta med oss de bra grejerna och göra det sämre lite bättre. Jag vill inte byta med någon av de andra som kämpar nere i botten, utan det här ska vi reda ut.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS