Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Redbergslid kryssade efter sanslöst sekunddrama

Redbergslid knep viktig poäng hemma mot Alingsås HK. Detta efter sekunddrama där Elliot Stenmalm kvitterat till 28–28 matchens sista skede.

En sekund. Det var allt Elliot Stenmalm behövde för att rädda poäng för Redbergslid hemma mot Alingsås HK.

Stortalangen fick ett frikast när klockan stod på 59.59 och siktade i sig ordentligt när avlossade kanonen. Bollen smet förbi den sex man starka AHK-muren och var mer eller mindre otagbar för Rickard Frisk i mål.

Glädjen var total hos mesta mästarna, en minst sagt viktig poäng i bottenstriden som man befinner sig i var bärgad.

Att det ens skulle bli en poäng för RIK var långt från säkert. Efter en jämn första halvlek trummade Alingsås HK på rejält i andra halvan – men lyckades aldrig riktigt skaka av sig Göteborgslaget.

– Vi ligger under med fyra eller fem mål, men vi jobbar på och vi har ett bra spel bakåt. Så det funkade ganska bra, säger Oskar Joelsson till C More efter matchen.

I det stora hela var det en mycket underhållande match med mycket känslor. Oskar Joelsson, som stod för sju mål under kvällen, trivdes ute på planen.

– Det var mycket roligt och det var mycket publik här i dag som hejar fram oss. Det väcker mer känslor hos oss spelare och då blir det ännu roligare.

I och med krysset är nu Redbergslid, som ligger sist i Handbollsligan, endast en poäng från nästjumbon Önnereds HK och kvalplats.

Det hör inte till vanligheterna att det blir kryss i handboll. Men under onsdagen blev det två. För även i Aranäs möte med Hammarby fick lagen en poäng vardera.

Även där bjöds det på sekunddrama efter att Philip Jonsson kvitterat till 29–29 med fem sekunder kvar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.