Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Redbergslid krossade tabelljumbon

Ledning från första till sista minut. RIK hade inga problem med att spela hem två poäng borta mot tabelljumbon IFK Ystad. – Vi är helt enkelt ett bättre handbollslag, säger Tobias Johansson efter storsegern.

Efter 29 sekunder prickade Daniel Wester in RIK:s första mål i matchen. Det blev starten på en komfortabel resa för göteborgarna som höll ledningen från början till slut när IFK Ystad besegrades med 28-18 på bortaplan. 

– Vi spelade inte fläckfritt så det var kanske inte så stor skillnad som siffrorna visar, men vi gjorde det stabilt, säger Tobias Johansson som med sina fem bollar var var Redbergslids bästa målskytt. 

Under matchens inledande minuter var det jämnt i målkolumnen men vid ställningen 3-2 i gästernas favör fick RIK ordentlig fart när bortalaget gick ifrån till 7-2 inom loppet av några minuter. IFK Ystad, som ännu inte tagit en enda segern i år och som placerar sig sist i tabellen med en inspelad poäng, orkade aldrig ta sig tillbaka in i matchen. 

– Att vi fick den starten ger en trygghet, särskilt på bortaplan där det annars lätt kan bli tvärtom om man hamnar i ett underläge och får jaga, säger Johansson. 

Resultatet innebär att Redbergslid nu på allvar börjar närma sig toppen av tabellen. Med tio seriematcher avklarade placerar sig hundraårsjubilaren på sjätte plats. Dessutom har man bara två poäng upp till andraplatsen. 

– Formen i laget är stigande. Vi fick kämpa ganska ordentligt mot Skövde senast medan vi fick en mer behaglig resa i den här matchen. 

Han fortsätter:

– Vi är med nu men samtidigt har vi kanske inte mött de allra bästa lagen, utifrån det borde vi faktiskt kanske ha lyckats ta ytterligare några poäng. Vi har två tuffa eldprov mot Sävehof och Malmö nästa vecka. Då kommer vi få se var vi står, men känslan är ganska bra. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Han tycker dock det finns flera bitar som behöver förbättras för att man ska kunna besegra toppkonkurrenterna. 

– Vi måste sätta lägena bättre, orka hålla fokus under längre perioder och försöka spela vårt eget spel ännu mer.  
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.